Ο Άαρον Σόρκιν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2022

Ο τιμημένος συγγραφέας αποκάλυψε το γεγονός χθες στους Times της Νέας Υόρκης, αναφέροντας επίσης πως αυτή τη στιγμή «είναι καλά».

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Άαρον Σόρκιν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2022

«Θεωρητικά είσαι νεκρός», του είπε ο γιατρός του.

Δείγμα μιας ιδιαίτερα επικίνδυνης καμπής στην υγεία του Σόρκιν, το περιστατικό αναφέρθηκε από τον ίδιο ως κάτι που μπορεί να έχει μια θετική επίδραση σε όσους κάνουν μια ζωή ανάλογη με την δική του. Ο Σόρκιν «καπνίζει ακατάπαυστα από το γυμνάσιο», «τρώει ότι βρεθεί μπροστά του» και έχει υψηλή πίεση, όλα τους μια θαυματουργή συνταγή, ιδίως αν στόχος σου είναι ένα πειστικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Υπήρξε μια στιγμή που ανησύχησα ότι δεν θα μπορούσα να ξαναγράψω ποτέ», λέει ο 61χρονος συγγραφέας, στον οποίον το εγκεφαλικό επεισόδιο συνέβη κατά την διαδικασία συγγραφής του «Camelot», της πρώτης του μιούζικαλ προσαρμογής για το Μπρόντγουεϊ.

«Αλλά ας το καταστήσω σαφές. Είμαι καλά. Δεν θα ήθελα κάποιος να θεωρήσει ότι δεν μπορώ να δουλέψω, είμαι καλά». Ωστόσο για ένα μήνα δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, και η γραφή με το χέρι παραμένει δύσκολη ακόμα ως σήμερα. «Μπορείς να ακούσεις τα φάρμακα να κροταλίζουν μέσα μου. Το κάπνισμα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το γράψιμο, τόσο όσο η πένα μου. Αν λοιπόν τώρα καταφέρω έναν άνθρωπο να το σταματήσει, τότε η ανακοίνωση του τι έπαθα άξιζε.»

Σιδερένιος, είναι δύσκολο να φρενάρουμε τους «υγιείς» που τρέχουν φρενήρεις γύρω μας, είναι ακόμα πιο δύσκολο να σταθούμε μια στιγμή να σκεφτούμε τι ζωή ακριβώς ζούμε και γιατί, αλλά δεν είναι κακή ιδέα μια αναθεώρηση μερικές φορές. Ακόμα και αυτών που ποτέ πριν δεν πειστήκαμε ότι ποτέ θα ξεφορτωνόμασταν.