«Soul»: Τζέιμι Φοξ και Τίνα Φέι αποκαλύπτουν την «ψυχή» της Pixar

Δυο νέα featurettes με πρωταγωνιστές τους Τζέιμι Φοξ και Τίνα Φέι προλογίζουν την πρεμιέρα της φιλόδοξης ταινίας στην online πλατφόρμα του Disney+.

Από τον Πάνο Γκένα
«Soul»: Τζέιμι Φοξ και Τίνα Φέι αποκαλύπτουν την «ψυχή» της Pixar

Μετά το μαγικά συγκινητικό «Φύγαμε» που βρέθηκε απέναντι στο ξέσπασμα της πανδημίας, η σύμπραξη Ντίσνεϊ - Pixar επιστρέφει με το «Soul», ταινία που θυμίζει πνευματικό σίκουελ του ευρηματικού «Τα Μυαλά που Κουβαλάς» και αποτελεί δημιούργημα του Πιτ Ντόκτερ. 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη το «Soul» ακολουθεί έναν δάσκαλο μουσικής, ο οποίος είχε όνειρο να γίνει μέλος μπάντας και να παίξει στο γνωστό jazz club Blue Note. Μετά από ένα ατύχημα η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που ονομάζεται «You Seminar» και στο οποίο προετοιμάζονται όλες οι ψυχές πριν το ταξίδι τους στη Γη. Εκεί θα επανεκτιμήσει τη ζωή του και θα προσπαθήσει να ζήσει τη στιγμή που πάντα περίμενε.

Η Pixar είχε περιγράψει παλιότερα την ταινία ως «ένα ταξίδι από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στις απόκρυφες, κοσμικές διαδρομές, που σε καλεί να απαντήσεις τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής» και πρωταγωνιστές είναι ο Τζέιμι Φοξ που δανείζει τη φωνή του στον κεντρικό ήρωα και η Τίνα Φέι στο ρόλο μιας νέας ψυχής που προετοιμάζεται με το κωδικό-όνομα 22.

Το «Soul» είχε αρχική ημερομηνία εξόδου τις 19 Ιουνίου, αλλά η επίκαιρη κατάσταση άλλαξε τον προγραμματισμό της για 20 Νοεμβρίου και (τελικά) 25 Δεκεμβρίου στο Disney+. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε το θεαματικό και συγκινητικό "Soul" με το κοινό μας απευθείας στο Disney+», είχε δηλώσει ο Μπομπ Τσάπεκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. «Μία πρωτότυπη ταινία της Pixar αποτελεί πάντα μία ειδική περίσταση, και αυτή η αληθινά καλόκαρδη και χιουμοριστική ιστορία για την ανθρώπινη επαφή και το που ανήκουμε είναι ένα κέρασμα οικογενειακής ψυχαγωγίας γι' αυτές τις γιορτές». 

Δείτε στη συνέχεια την Τίνα Φέι, την Άντζελα Μπάσετ και τον Τζέιμι Φοξ στα πρώτα featurettes της ταινίας.