Αυτοκτονία μέσω μηνυμάτων: Η Λίζα Τσολοντένκο σκηνοθετεί την Ελ Φάνινγκ

«Το Κορίτσι από το Πλέινβιλ» θα είναι η νέα ανατριχιαστική αληθινή ιστορία που θα γίνει τηλεοπτική σειρά για λογαριασμό του Hulu και έχει ικανότατη σκηνοθέτιδα και ακόμα πιο ικανή πρωταγωνίστρια.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Αυτοκτονία μέσω μηνυμάτων: Η Λίζα Τσολοντένκο σκηνοθετεί την Ελ Φάνινγκ

Έχει γίνει «μόδα» τελευταία αλλά όλο και περισσότεροι γνωστοί ηθοποιοί πρώτης γραμμής, οσκαρικοί τις περισσότερες φορές, περνούν το κατώφλι της τηλεόρασης. Πρόσφατα, Μέριλ Στριπ, Λόρα Ντερν και Νικόλ Κιντμαν βρέθηκαν στο «Big Little Lies», η Κέιτ Γουίνσλετ ετοιμάζεται για το «Mare of Easttown» ενώ την είχαμε δει και στο «Mildred Pierce», η Νάταλι Πόρτμαν θα πρωταγωνιστήσει στις «Μέρες Εγκατάλειψης» βασισμένη στο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε, ενώ οι Άλαν Άρκιν και Μάικλ Ντάγκλας εδώ και 3 σαιζόν εμφανίζονται στο «The Kominsky Method» του Netflix.

Και αυτό είναι μονάχα ένα μικρό δείγμα από το «τηλεοπτικό» σινεμά, που έχει γίνει συνήθεια πια. Ίσως γιατί ένα τέτοιο σινεμά είναι πιο εύκολο να απλωθεί στην μικρή οθόνη, ίσως γιατί είναι πιο ελεύθεροι οι χρόνοι για τους πρωταγωνιστές, ίσως γιατί αυτού του είδους η αφήγηση έχει με τα χρόνια αλλάξει. Ίσως και γιατί δεν υπάρχει... γιατί, αφού πλέον η τηλεόραση απέκτησε έναν άλλο τόνο. Εδώ και πολλά χρόνια δέχεται την επίσκεψη των σταρ του σινεμά, που απενοχοποιημένα εμπιστεύονται την δύναμη που τους δίνουν οι πλατφόρμες και τα συνδρομητικά κανάλια με τις επιλογές τους. Και ενίοτε με τα κασέ τους.

Τώρα, η Λίζα Τσολοντένκο, υποψήφια για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τα «Παιδιά Είναι Εντάξει» - και καθόλου άγνωστη στην τηλεόραση καθώς βραβεύτηκε με Emmy σκηνοθεσίας για την «Olive Kitteridge» με τους επίσης βραβευμένους Μπιλ Μάρεϊ και Φράνσις Μακ Ντόρμαντ - επιστρέφει στο Hulu με το «Κορίτσι από το Πλέινβιλ», σειρά βασισμένη σε μια ανατριχιαστική αληθινή ιστορία που σόκαρε την μικρή πόλη της αμερικανικής επαρχίας.

Η Ελ Φάνινγκ - μετα την επιτυχία του «The Great» και με ένα περήφανο παλμαρέ συνεργασιών με Σοφία Κόπολα, Μάικ Μιλς, Γούντι Άλεν και Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν - θα υποδυθεί την έφηβη Μισέλ Κάρτερ που κατηγορήθηκε πως έπεισε μέσα από τηλεφωνήματα και μηνύματα το 18χρονο αγόρι της, Κόνραντ Ρόι, να αυτοκτονήσει. Στο τελευταίο τηλεφώνημα που είχε μαζί του, τον προέτρεψε να γεμίσει το αυτοκίνητό του με θανατηφόρο μονοξείδιο του άνθρακα και να μπει μέσα. Η Κάρτερ βρίσκεται ακόμα στη φυλακή, εκτίοντας την ποινή της για μια υπόθεση που δικαστές και ψυχίατροι έκριναν με βάση την ασταθή ψυχολογική κατάσταση αμφότερων.

Η σειρά που συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο είναι πανέτοιμη πια, ένεκα των καλύτερων συνθηκών την πανδημίας στα αμερικανικά στούντιο, να ξεκινήσει γύρισμα.