Χημικά απόβλητα των 80s: Ο «Toxic Avenger» επιστρέφει με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ντίνκλατζ

Ένα cult franchise του παρελθόντος επανασυστήνεται στο κοινό με απρόσμενο πρωταγωνιστή μια κεντρική φιγούρα του «Game of Thrones»

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Χημικά απόβλητα των 80s: Ο «Toxic Avenger» επιστρέφει με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ντίνκλατζ

Η Troma Entertainment έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο των b-movies, ξεκινώντας από τις αρχές της δεκαετίας του '70 να παράγει φθηνά φιλμ, κυρίως από το είδος του horror, και να ζει χρόνια ακμής λίγο αργότερα χάρη στην άνοδο της αγοράς του VHS όπου και διοχέτευε τις περισσότερες ταινίες της. Όπως συνέβη και σε αντίστοιχες περιπτώσεις παρόμοιων εταιριών στο παρελθόν, στην Troma βρήκαν χώρο φιλοξενίας νεαρά και φιλόδοξα παιδιά που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο σινεμά πριν αποχωρήσουν για μεγαλύτερα πράγματα - περιπτώσεις όπως του Μπίλι Μπομπ Θόρντον, της Μαρίζα Τομέι, του Σάμιουελ Τζάκσον αλλά και σκηνοθετών όπως ο Τζέιμς Γκαν και ο Τζέι Τζέι. Έιμπραμς. 

Ένα από τα «στολίδια» της Troma παραμένει ως σήμερα το «Toxic Avenger», η ιστορία ενός μοναχικού outsider που πέφτει μέσα σε ένα βαρέλι με τοξικά απόβλητα μετά από μια φάρσα και, παραμορφωμένος πια, παίρνει το ρόλο του εκδικητή, τιμωρώντας οτιδήποτε μπορεί να συνδεθεί με το κακό - εμπόρους ναρκωτικών, κακοποιούς, διεφθαρμένους πολιτικούς. Η ταινία του 1984 έφερε τρεις συνέχειες, ένα θεατρικό μιούζικαλ, μέχρι και παιδική σειρά animation. Και τώρα, η Legendary, μια εταιρία με πολύ μεγαλύτερο κύρος, θεωρεί πως ήρθε η στιγμή να ξαναμάθει ο κόσμος αυτόν τον ιδιαίτερο ήρωα. 

Κάπως έτσι ετοιμάζεται το reboot από τον σκηνοθέτη του «I Don’t Feel at Home in This World Anymore», Μέικον Μπλερ, και πρωταγωνιστή έκπληξη τον βραβευμένο με EMMY για το «Game of Thrones», Πίτερ Ντίνκλατζ. Οι ιδρυτές της Troma, Λόιντ Κάουφμαν και Μάικλ Χερτζ, θα βρίσκονται κι αυτοί πίσω από την παραγωγή, που ευελπιστεί σε ένα σύγχρονο meta ύφος που πιθανά να παραπέμπει σε αυτό του «Deadpool». 

Αναμένουμε. Ως τότε, για όσους δε γνωρίζουν τι εστί «Toxic Avenger», μια μικρή γεύση παρακάτω.