«The Underground Railroad»: Αιθέριο teaser για την τηλεοπτική σειρά του Μπάρι Τζένκινς

Τέσσερα χρόνια μετά το οσκαρικό «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει», ο Μπάρι Τζένκινς επιστρέφει με μια ιστορία για την δύναμη και την θέληση για ελευθερία, αυτή την φορά στην τηλεόραση.

Από τον Χρήστο Πολίτη
«The Underground Railroad»: Αιθέριο teaser για την τηλεοπτική σειρά του Μπάρι Τζένκινς

Το «The Underground Railroad», βασισμένο στην ευπώλητη, ομότιτλη νουβέλα του Κόλσον Γουάιτχεντ βρήκε την στέγη του στο Amazon Prime προ τριετίας, τον καιρό που τίποτε στον κινηματογραφικό χώρο δεν φάνταζε τόσο δυσοίωνο, όσο οι σημερινές εξελίξεις.

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα, που εντυπωσίασε τον Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθεί την νεαρή Κόρα, ένα μαύρο κορίτσι που προσπαθεί απεγνωσμένα να δραπετεύσει από την σκλαβιά του προπολεμικού αμερικανικού Νότου στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο θρύλος του Underground Railway, ενός υπόγειου σιδηροδρόμου με κρυφά τούνελ θα αποδειχθεί αληθινός, και θα γίνει το «εισιτήριο» της Κόρα για να ξεφύγει σε έναν καινούργιο, ελεύθερο κόσμο.

Η παραγωγή ολοκλήρωσε γυρίσματα σχετικά πρόσφατα τον Νοέμβριο του 2020, αν και είχαν ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν. Προφανές αίτιο η πανδημία, η οποία ανάγκασε το συνεργείο να σταματήσει παρότι είχαν μόλις τρεις μέρες για να ολοκληρώσουν τον περασμένος Μάρτιο. «Είναι το πιο σκληρό έργο που έχω κάνει, όχι μόνο γιατί ήταν απαιτητικό σωματικά αλλά και συναισθηματικά. Δεν έχω κλάψει ποτέ σε γύρισμα στο παρελθόν. Στο συγκεκριμένο, μία φορά κάθε δυο εβδομάδες ερχόταν κάποιος να με ρωτήσει "είσαι καλά;". Έπρεπε να απομακρύνομαι από το σετ και να περπατώ 10 με 15 λεπτά για αντιπερισπασμό. Μία μέρα ο σύμβουλος παραγωγής δεν με άφηνε να συνεχίσω», δήωσε ο Τζένκινς.

Το αιθέριο και άκρως εντυπωσιακό teaser με τις μελωδίες του μόνιμου συνεργάτη του, Νίκολας Μπρίτελ, με τίτλο «In Aeternum» (σημαίνει «για πάντα» στα λατινικά) δείχνει το χρόνο να γυρίζει πίσω, με ένα φλεγόμενο σπίτι, δυο φιγούρες να δραπετεύουν, ένα σκοτεινό τούνελ, μια έκρηξη.

Σε αναμονή για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές προσθήκες της χρονιάς που έρχεται.