Ετοιμάζεται νέος «Van Helsing» από τη Universal με την ελπίδα πως δε θα θυμίζει αυτόν του 2004

Το στούντιο θέλει να επαναφέρει τον χαρακτήρα που συστήνεται μέσα από το «Dracula» του Μπράμ Στόκερ, με παραγωγό τον Τζέιμς Γουάν («The Conjuring», «Aquaman»). 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Ετοιμάζεται νέος «Van Helsing» από τη Universal με την ελπίδα πως δε θα θυμίζει αυτόν του 2004

Το «Van Helsing» του 2004 ήταν για τη Universal ότι περίπου και η «Μούμια» toy 2017, ένα φιλμ που απογοήτευσε όσου το περίμεναν και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ακριβώς οικονομική καταστροφή για το στούντιο (αντιθέτως υπήρξε κερδοφόρο),κανείς δε θεώρησε αναγκαίο να συνεχιστεί. Αντίστοιχα, η «Μούμια» του 2017 δίδαξε στη Universal πως δεν χρειάζεται να γίνει Marvel καθώς οι διαχρονικές ιστορίες των τεράτων της μπορούν πολύ όμορφα να επικαιροποιηθούν όχι ως μεγάλα και φασαριόζικα blockbusters που συνδέονται μεταξύ τους, αλλά ως μικρότερες ανεξάρτητες ταινίες που η καθεμιά θα έχει τη δική της χάρη. 

Η αρχή αυτής της οπτικής έγινε με τον «Αόρατο Άνθρωπο» και πέτυχε, το στούντιο αναφέρει πως έτσι σκοπεύει να συνεχίσει και με τα υπόλοιπα «τέρατα» και ελπίζουμε πως κάτι ανάλογο έχει σκεφτεί για το νέο «Van Helsing» που επιθυμεί να γυρίσει. Το κάπως action στυλ της προηγούμενης ταινίας δεν έπιασε, ενώ δεν προχώρησε αργότερα (το 2012) και η παραγωγή ενός νέου φιλμ με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρούζ και σκηνοθέτη τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο - ο πρώτος προχώρησε στη «Μούμια».

To Deadline είχε το νέο ότι στη Universal ετοιμάζουν κάτι νέο, με παραγωγό τον Τζέιμς Γουάν και σκηνοθέτη τον Τζούλιους Έιβερι που εξέπληξε πολλούς φέτος με το «Overlord» και προστίθεται στο κυνήγι που κάνει το στούντιο για την εύρεση νέων σκηνοθετών σε αυτό το μεγάλο project που έχει ξεκινήσει. Δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια για την πλοκή και το ύφος, προς το παρόν εμπιστευόμαστε τα ονόματα και αναμένουμε. 

.