«Πυλώνας Κρουζ» ή γιατί το σίκουελ του «Top Gun» δεν θα παιχτεί, στο ορατό μέλλον, σε πλατφόρμες

Όπως γράφουμε σήμερα και αλλού με αφορμή το πιθανό διαζύγιο Νόλαν-Warner, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα πέσουν τελευταίοι στις σειρήνες του streaming. Ο Τομ Κρουζ είναι ένας από αυτούς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Πυλώνας Κρουζ» ή γιατί το σίκουελ του «Top Gun» δεν θα παιχτεί, στο ορατό μέλλον, σε πλατφόρμες

Καθώς η πανδημία δεν εξελίσσεται -και δεν θα εξελιχθεί- όσο άμεσα θα θέλαμε προς το απελευθερωτικότερο, η βιομηχανία του Χόλιγουντ έχει να αντιμετωπίσει ένα βουνό από τίτλους που δεν ξέρει...τι να τους κάνει. Οι αναβολές θα είναι και φέτος μέσα στο πρόγραμμα, και οι περισσότερες ταινίες που έσπευσαν στο 2021 να σωθούν ή θα αναβληθούν εκ νέου ή θα πέσουν στην καταβόθρα του streaming και θα γίνουν σε 5-10 μέρες εικονίδια ανάμεσα σε εικονίδια.

Πράγμα που, ευφορείτε, δεν θα συμβεί με κάποιους τίτλους, τους επιλεγόμενους ως...Untouchables στην διεθνή ειδική ειδησεογραφία. Τίτλους δηλαδή που «ο κόσμος να χαλάσει» (αν χαλάσει κι άλλο βέβαια δεν θα βρίσκουμε υπόστεγο να ξαποστάσουμε) δεν θα προδώσουν την αίθουσα. Όχι τυχαία πίσω από τους τίτλους αυτούς υπάρχουν τα τελευταία μεγαθήρια, δηλαδή ο Στίβεν Σπίλμπεργκ («West Side Story»), ο Τζέιμς Κάμερον («Avatar 2») και, βέβαια, ο Τομ Κρουζ τόσο με το «Maverick» όσο και το 7ο «Mission Impossible».

Η Paramount, που παρότι στενεμένη οικονομικά και με ήδη έτοιμα τα σχέδια του Paramount+ (4 Μαρτίου το άνοιγμα) σέβεται τον σταρ-θρύλο και την προσήλωσή του στην θεατρική εμπειρία, μετά από περασμένους κλυδωνισμούς στην δεκαετία των '00ς, κατανοεί ότι τα projects του Κρουζ στην εταιρεία είναι το στέμμα της.

Έτσι, μπορεί να συμβούν αυτά που προγραμματίζονται να συμβούν με το άνοιγμα της streaming υπηρεσίας της, όμως το «Maverick», όπως αλλού και το «No Time to Die» της ασθμαίνουσας MGM, θα αναπρογραμματίζεται μέχρις ότου βρεθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα για προβολή στην αίθουσα (γνωστή και ως «κανονική προβολή», μεταξύ μας) και δεν θα περάσει στο streaming σούπερ μάρκετ σινεμά. Όχι εύκολα τουλάχιστον, γιατί ποτέ δεν ξέρεις εδώ που τα λέμε. Ο Κρις Άρονσον, επικεφαλής της Paramount, εκτιμά ότι η ημερομηνία της 2ας Ιουλίου που έχει τώρα το έργο δεν θα αλλάξει, δυστυχώς όμως δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα πέσει μέσα, ιδίως με την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ και το καταστροφικά εκτεταμένο κλείσιμο των αιθουσών.

Την πεντάδα των «Αδιάφθορων» ταινιών που προαναφέραμε, κλείνει το τρίτο Jurassic World («Dominion»), και αυτό επειδή το έργο τελεί υπό την προστασία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενός ακόμα που θέλουμε να πιστεύουμε θα είναι last man standing στο θέμα του (για την ώρα χαμένου) πολέμου Αίθουσας-Πλατφόρμας.