Τρέιλερ «Army of the Dead»: Πανδημία, Λας Βέγκας, ληστεία και... ζόμπι στη νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ

17 χρόνια μετά το «Dawn of the Dead», ο Ζακ Σνάιντερ γυρίζει στον κόσμο των «ζωντανών νεκρών» και υπόσχεται ανόθευτη διασκέδαση.

Από τον Χρήστο Πολίτη
Τρέιλερ «Army of the Dead»: Πανδημία, Λας Βέγκας, ληστεία και... ζόμπι στη νέα ταινία του Ζακ Σνάιντερ

Λίγο ή πολύ έφερε έναν διαφορετικό αέρα στο σινεμά του ποπ κορν, είτε με τους «300», που «έριξαν» τα ταμεία το 2006 είτε με τους «Watchmen», και πιο πρόσφατα με το «Man of Steel» και το διπλό ταμπλό του «Justice League».

Τι κι αν ετοιμάζει ένα ριμέικ στο μέγιστο «The Fountainhead» του Κινγκ Βίντορ με τον Γκάρι Κούπερ και την Πατρίσια Νιλ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Άιν Ράντ για έναν ασυμβίβαστο αρχιτέκτονα που τα βάζει με τους «κακούς»; Ο Ζακ Σνάιντερ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, συνεχίζει στα γνωστά του λημέρια και σκηνοθέτησε για λογαριασμό του Netflix -που την τελευταία χρονιά, δεν προλαβαίνει να δίνει πρεμιέρες στους συνδρομητές του- το «Army of the Dead».

Γραμμένο από τον Σνάιντερ και τον Τζόμπι Χάρολντ (παραγωγός του «Edge of Tomorrow», του «Βασιλιά Αρθούρου» και του «John Wick: Parabellum»), το «Army of the Dead» ακολουθεί μια ομάδα μισθοφόρων που αποφασίζουν να ριψοκινδυνεύσουν τη ζωή τους, εισβάλλοντας στην πόλη του Λας Βέγκας, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς καραντίνας, μετά από μια επιδημία που προκάλεσε μια στρατιά από ζόμπι, για να κάνουν τη μεγαλύτερη ληστεία που έγινε ποτέ.

Στη ταινία πρωταγωνιστούν ο Ντέιβ Μπαουτίστα, η Έλα Παρνέλ, ενώ ο κωμικός Κρις Ντ’ Έλια αντικαταστάθηκε από τον Τιγκ Νοτάρο, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρεχνόληση.

Ο Σνάιντερ επιστρέφει στο είδος των ταινιών με ζομπι, μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Dawn of the Dead», ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Τζορτζ Ρομέρο, που έγραψε ο Τζέιμς Γκαν, ο οποίος εδώ αναλαμβάνει για πρώτη φορά και τη διεύθυνση φωτογραφίας.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ του «Army of the Dead» που αναμένεται στις 14 Μαΐου στο Netflix.