Μετωπική σύγκρουση με ένα αριστούργημα! Το «Crash» του Κρόνενμπεργκ σε 4Κ στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Το τολμηρό, σκανδαλώδες φιλμ του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται για μία Ειδική Προβολή σε 4Κ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου. 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (23/9 - 4/10/2020)!

Μετωπική σύγκρουση με ένα αριστούργημα! Το «Crash» του Κρόνενμπεργκ σε 4Κ στις 26ες Νύχτες Πρεμιέρας!

Σπάνια περίπτωση λογοτεχνικής μεταφοράς στην οθόνη όπου ο συγγραφέας (Τζέιμς Γκ. Μπάλαρντ) και ο σκηνοθέτης μοιάζουν να κατοικούν στο ίδιο σύμπαν, συμπληρώνοντας ο ένας το όραμα του άλλου, το περιβόητο «Crash» είναι τοποθετημένο σε μια ψυχρή μοντέρνα μεγαλούπολη όπου μια ολιγάριθμη ομάδα ανθρώπων διεγείρεται σεξουαλικά και βρίσκει συγκινήσεις στο θέαμα και στην εμπειρία αυτοκινητιστικών ατυχημάτων. 

Ο Κρόνενμπεργκ ξέρει άριστα ότι ο μαγνητισμός του μυθιστορήματος του Μπάλαρντ (επώνυμο και του χαρακτήρα που υποδύεται ο Σπέιντερ) δεν συνοψίζεται λεκτικά. Παραδίδει έτσι ίσως την εντυπωσιακότερη σκηνοθεσία του, στην υπηρεσία της περιγραφής της φετιχιστικής εμμονής του ανθρώπου για διεύρυνση τρόπων και ορίων σωματικής ηδονής. Ταυτόχρονα συνιστά μεταρομαντικό απόγειο της κλινικής ματιάς του πάνω στο μοτίβο της μετάλλαξης ως εξελικτικού μας σταδίου, ως (αναπόφευκτης;) οδού υπαρξιακής επίτευξης.

Σκάνδαλο στο Φεστιβάλ Καννών (παρά το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής, που κέρδισε εκεί) και αλλεπάλληλα προβλήματα με τη λογοκρισία άνα τον κόσμο για την πιο πολυσυζητημένη και τολμηρή δημιουργία του Κρόνενμπεργκ, μια από τις καλύτερές του.

Προβάλλεται στη 4Κ ψηφιακή αποκατάσταση που έκανε πρόσφατα ο σκηνοθέτης του.

Online εισιτήρια -> https://www.viva.gr/tickets/cinema/nyxtespremieras2020/crash/

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης, θα πραγματοποιηθεί 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου 2020.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα εδώ

Το 26ο Διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου - 4 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας συνολικά 138 ταινίες απ' όλο τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, ντοκιμαντέρ, ελληνικές πρεμιέρες, επιλογές από το ακυρωμένο Φεστιβάλ Καννών και ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα sites του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.