Ημερολόγιο αναβολών: Η «Black Widow» στον αέρα, το «Soul» ίσως μετακινηθεί στο Disney+

Τετάρτη 16/9, Κινηματογράφου και Αίθουσας ιερομαρτύρων, ο χάρτης του προγραμματισμού των βαριών χαρτιών και πού βρισκόμαστε.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ημερολόγιο αναβολών: Η «Black Widow» στον αέρα, το «Soul» ίσως μετακινηθεί στο Disney+

Σαν ένα όχι και τόσο ευχάριστο παιχνίδι στρατηγικής, το λες και κρυφτούλι με τον κορονοϊό, το Χόλιγουντ προσπαθεί να καταλάβει που πατάει και που βρίσκεται, τί μπορεί να κάνει και πότε. Μετά το γερό εγχώριο στραβοπάτημα του «Tenet», που είναι στα 29 εκατομμύρια μετά από δύο εβδομάδες προβολών (ωστόσο στον υπόλοιπο κόσμο έχει ένα ανεκτό ποσό 177 εκατομμυρίων), και την αποτυχία της «Μουλάν», που βγήκε αθόρυβα στην (στοχευμένη) Κίνα με μόλις 23 εκατομμύρια στο πρώτο τριήμερο, δύο πράγματα είναι σαφή: Ο κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να μπει στην αίθουσα και ο προγραμματισμός πρέπει να τροποποιηθεί.

Έτσι παρακολουθούμε ένα τσουνάμι αναπρογραμματισμών ενδεικτικό της αναμπουμπούλας, πιστοποιητικό και της προσπάθειας των στούντιο να «καταλάβουν» εάν υπάρχει μέλλον για την φθινοπωρινή σεζόν ή, πρακτικά, το 2020 έχει τελειώσει και κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε. Αν κρίνουμε από το ότι στην Αμερική το 70% των αιθουσών είναι ανοιχτό και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ένοιωσε το «Tenet», η πλάστιγγα τείνει προς το δεύτερο. Θα ξέρουμε ακόμα καλύτερα όταν ανοίξουν οι κινηματογράφοι στη Νέα Υόρκη κα το Λος Άντζελες. Αν ανοίξουν, όπως προβλέπεται, στις αρχές Οκτωβρίου.

Η Warner έχει ήδη σπρώξει, όπως γράφαμε χθες, την «Wonder Woman 1984» για τα Χριστούγεννα. Το «Greenland» με τον Τζέραλντ Μπάτλερ έχει μετακινηθεί επ' αόριστον. Η Universal μετέφερε τον «Candyman» για το 2021. Η Disney έχει ήδη ανακοινώσει ένα κύμα μεταναστεύσεων τίτλων για το Disney+ και μένει να φανεί εάν θα χειριστεί και το «Soul» της Πίξαρ με τον ίδιο τρόπο. 

Τέλος, με την «Black Widow» (6 Νοεμβρίου, επί της παρούσης) να έχει αλλάξει ημερομηνίες κάμποσες φορές (αρχικά ήταν για τον περασμένο Μάιο), η νέα ημερομηνία μένει πια ανοιχτή και συμπαρασύρει μαζί της μια σειρά από παραγωγές της Μάρβελ, όπως το «Eternals», το «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» και το καινούργιο Θωρ «Love and Thunder». Πρακτικά, αυτή τη στιγμή, και μέχρι το καινούργιο Bond της 20ης Νοεμβρίου, δεν υπάρχει πλέον βαρύς τίτλος στο πρόγραμμα.