Ο Κρίστοφερ Νόλαν, οι καρέκλες στα γυρίσματά του και μια παρεξήγηση

Η Αν Χάθαγουεϊ δήλωσε πρόσφατα ότι στα γυρίσματα των ταινιών του Νόλαν απαγορεύονται οι καρέκλες, εκπρόσωπός του (αλλά και συνεργάτες του) το διέψευσε και ...γενικώς αυτά συμβαίνουν όταν καθυστερεί το «Tenet». 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Ο Κρίστοφερ Νόλαν, οι καρέκλες στα γυρίσματά του και μια παρεξήγηση

Σε ένα Χόλιγουντ που δεν έχει επί της ουσίας παραγωγή αυτό τον καιρό, οι χαλαρές κουβέντες και οι ιστορίες από το παρελθόν αντικατέστησαν την επικαιρότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση λοιπόν μπορεί να γίνει μέχρι και θέμα της ημέρας το αν τελικά ο Κρίστοφερ Νόλαν επιτρέπει ή όχι καρέκλες στα γυρίσματα των ταινιών του, κάτι που φανταζόμαστε πως όλοι θα θέλατε να ξέρετε. 

Η ιστορία ξεκίνησε από το Actors on Actors του Variety, που μετά τα «Φιλαράκια» Τζένιφερ Άνιστον και Λίζα Κούντροου, φιλοξένησε τους Αν Χάθαγουεϊ και Χιου Τζάκμαν και σε κάποια στιγμή της κουβέντας η πρώτη ανέφερε πως ο Κρίστοφερ Νόλαν απαγορεύει τις καρέκλες στα γυρίσματα των ταινιών του. «Ο λόγος για τον οποίο τις απαγορεύει είναι πως σκέφτεται ότι αν υπάρχουν καρέκλες ο κόσμος θα κάθεται και άρα δεν θα δουλεύει. Φαίνεται και στο αποτέλεσμα, κάνει αυτές τις εκπληκτικές ταινίες που είναι παράλληλα φιλόδοξες, τεχνικά άρτιες και συναισθηματικές και τις ολοκληρώνει σε λιγότερο χρόνο και χρήματα από αυτά που είχε εκτιμήσει» συμπλήρωσε η Χάθαγουεϊ. 

Άλλο που δεν ήθελε το Twitter, μέσα σε ώρες γεννήθηκαν πολλά αστεία memes αλλά και μια αίσθηση ότι ο Νόλαν είναι αυταρχικός στο γύρισμα, κάτι που φαίνεται πως ο ίδιος δεν επιθυμεί ως χαρακτηρισμό. Έτσι εξηγείται και η επίσημη τοποθέτηση εκπροσώπου του για το θέμα, που ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία δόση αλήθειας σε αυτή την ιστορία. «Για την ιστορία, τα μόνα που απαγορεύει ο Νόλαν στο set του είναι τα κινητά τηλέφωνα (όχι πάντα με επιτυχία) και το κάπνισμα (πολύ πετυχημένα). Οι καρέκλες που ανέφερε η Αν είναι αυτές του σκηνοθέτη γύρω από το video monitor, οι οποίες κατανέμονται ιεραρχικά και δεν αποσκοπούν στη φυσική ανάγκη κάποιου να καθήσει. Ο Κρις δεν χρησιμοποιεί τη δική του αλλά δεν απαγόρευσε ποτέ κάτι τέτοιο. Καστ και συνεργάτες κάθονται οποιαδήποτε στιγμή το έχουν ανάγκη» ανέφερε η δήλωση την οποία επιβεβαίωσαν και αρκετοι ηθοποιοί ή τεχνικοί που έχουν συνεργαστεί με τον Νόλαν. 

Σε έναν άλλο κόσμο, αντί για καρέκλες θα ασχολούμασταν αυτό τον καιρό με τις σεναριακές λεπτομέρειες του «Tenet».