Μερικό lockdown και αναστολή λειτουργίας αιθουσών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας

Η ανακοίνωση των νέων μέτρων που έγινε από τον πρωθυπουργό επηρεάζει ξανά τον κινηματογραφικό χώρο, με κλείσιμο των αιθουσών στις Ζώνες Αυξημένου Κινδύνου, στις οποίες περιλαμβάνονται η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. 

Μερικό lockdown και αναστολή λειτουργίας αιθουσών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας

Έκτακτα μέτρα και μερικό lockdown που επηρεάζει κυρίως του τομείς της εστίασης, της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού ανακοίνωσε πριν λίγο ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε τηλεοπτικό μήνυμα που μεταδόθηκε πριν λίγα λεπτά, αναφέρθηκε πως από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου.

Στη Ζώνη Επιτήρησης ανήκουν οι νομοί που βρίσκονται ως σήμερα στα Επίπεδα 1 και 2 (Ετοιμότητας και Επιτήρησης αντίστοιχα), στους οποίους οι κινηματογράφοι δεν κλείνουν και εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τα τωρινά πρωτόκολλα - πληρότητα 50%, υποχρεωτική χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου - αλλά και στην πράξη χωρίς νέες ταινίες, καθώς τα γραφεία διανομής αναμένεται να διακόψουν τη ροή νέων ταινίων με κλειστές αίθουσες σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη. 

Στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου ανήκουν οι νομοί που βρίσκονται ως σήμερα στα Επίπεδα 3 και 4 (Αυξημένης Επιτήρησης, Αυξημένου Κινδύνου). Σε αυτούς τους νομούς οι κινηματογράφοι (όπως και τα θέατρα και χώροι πολιτισμού γενικότερα) θα κλείσουν για ένα μήνα, με το μέτρο να μπαίνει σε ισχύ από την Τρίτη. Στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου περιλαμβάνεται η Αττική, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Β. Ελλάδας.

Χάρτη με τις ζώνες στις οποίες ανήκουν οι νομοί μπορείτε να δείτε εδώ.

Για τον κινηματογραφικό χώρο, αναμένονται εξειδικευμένες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού που θα αφορούν ενδεχόμενα μέτρα στήριξης.