Αφού όχι «Mindhunter», ορίστε «Crazy Not Insane»: Ο πολυάσχολος Άλεξ Γκίμπνεϊ επιστρέφει

Ο σημαντικός βετεράνος δημιουργός στρέφεται στους κατά συρροήν δολοφόνους, σε μια δουλειά για το HBO που δεν διστάζει να γνωματεύσει και επί της θανατικής ποινής. Επίσημη επιλογή στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Αφού όχι «Mindhunter», ορίστε «Crazy Not Insane»: Ο πολυάσχολος Άλεξ Γκίμπνεϊ επιστρέφει

Με όπλο την ψυχίατρο Ντόροθι Ότνοου Λιούις, που έχει στο παλμαρέ της μελέτη 22 διάσημων serial killers, το νέο ντοκιμαντέρ του ακάματου Άλεξ Γκίμπνεϊ, χρησιμοποιεί σινεμά βεριτέ, βίντεο, κασέτες, animation και οικιακές ταινίες, σε ένα εκλεκτικό μίγμα που ξεκινά από την συζήτηση περί τη έννοιας του Κακού, μέχρι την αμφισβήτηση της θανατικής ποινής.

Το ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στις 18 Νοεμβρίου, θα έχει την φωνή της Λόρα Ντερν και θέλει, μέσω της δουλειάς της Λιούις να προτείνει ότι ο εγκληματίας φτιάχνεται, δεν γεννιέται. Συνάμα το έργο διερωτάται γιατί εφόσον έχουμε κλείσει μια επικίνδυνη προσωπικότητα στη φυλακή, έχουμε αυτή την ανάγκη να αποφύγουμε την ανθρώπινή του υπόσταση χρειαζούμενοι τόσο την θανάτωσή του.

Να υπενθυμίσουμε για τον Γκίμπνεϊ ότι υπογράφει το φετινό «Totally Under Control» (βγήκε τον μήνα που διανύουμε), το ντοκιμαντέρ για τα εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης Τραμπ στην διαχείριση της πανδημίας, μια δουλειά πλήθους ενημερωτικών αρετών, που δεν αποφεύγει ωστόσο και την δημαγωγία ενόψει εκλογών.

Επίσης φέτος, ο πολύπειρος Γκίμπνεϊ σκηνοθέτησε το «Agents of Chaos» για το HBO, ένα ντοκιμαντέρ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις περασμένες αμερικανικές εκλογές, ένα επεισόδιο για το «Innocence Files» του Netflix ενώ παρήγαγε και τα «Laurel Canyon» και «Kingdom of Silence», που προβλήθηκαν μέσα στη φετινή σεζόν. 

Δείτε εδώ το τρέιλερ του κατά τα φαινόμενα σναρπαστικού «Crazy Not Insane». Αφού δεν θα έχουμε Mindhunter, φαντάζει σαν μια επαρκής εναλλακτική επιλογή.