Το Honest Τrailer του «Ε.Τ.» δεν μπορεί να βρει κάτι κακό για την ταινία...

...οπότε μιλά για μία άλλη, την αξιοξέχαστη αντιγραφή «Mac & Me» (1988).

Από τον Πάνο Γκένα
Το Honest Τrailer του «Ε.Τ.» δεν μπορεί να βρει κάτι κακό για την ταινία...

Από τη στιγμή που το φετινό καλοκαίρι δεν μοιάζει με κανένα άλλο και η πανδημία πάτησε «παύση» στις προσδοκίες των χολιγουντιανών μπλοκμπάστερ, τα drive-in στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επιχείρησαν μία αντι-πρόταση ρετρό διάθεσης. Δίνοντας νέα (εμπορική) πνοή σε καταξιωμένες ταινίες δράσης και φαντασίας, ειδικά των '80s, τα drive-in έφεραν πίσω στην κορυφή του box office ταινίες όπως η «Επιστροφή στο Μέλλον», ο «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος», τα «Γκούνις», τα «Σαγόνια του Καρχαρία» και το «Jurassic Park», αποδεικνύοντας πως κάποιοι εμπνευσμένοι κινηματογραφικοί τίτλοι δεν έμειναν ποτέ από «γκάζι».

Σε πλήρη συνάφεια, τα Honest Trailer το τελευταίο διάστημα έχουν βάλει στόχο παλαιότερα καλοκαιρινά μπλοκμπάστερ, όπως η κλασική τριλογία του «Ιντιάνα Τζόουνς», το «The NeverEnding Story» και το «The Rock». Αυτή την εβδομάδα σειρά είχε η κορυφαία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος» με ένα twist όμως. Οι Screen Junkies δεν μπορούσαν να βρουν κάποιο ελάττωμα οπότε πήραν αφορμή να καφριλιάσουν δικαίως το «Mac & Me» του Στιούαρτ Ράφιλ, ένα κάλπικο υποκατάστατο χωρίς δημιουργικό οίστρο, καλλιτεχνική δύναμη και γνήσιο συναίσθημα.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας παρουσιάζουν την Ελίζαμπεθ Μος στο ντελιριακό «Shirley» της Τζόζεφιν Ντέκερ Ιστορική συμφωνία Universal και αιθουσών επιτρέπει γρηγορότερη κυκλοφορία νέων ταινιών σε VOD