Η Δύναμη μαζί τους! Ανακοινώθηκε το καστ της σειράς «Obi-Wan Kenobi» με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει ως μάστερ Τζεντάι στον «Πόλεμο των Άστρων» και στον πόλεμο των streaming υπηρεσιών.

Από τον Πάνο Γκένα
Η Δύναμη μαζί τους! Ανακοινώθηκε το καστ της σειράς «Obi-Wan Kenobi» με τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

Τα επόμενα χρόνια το σύμπαν του «Star Wars» διαστέλλεται στην μικρή οθόνη. Μετά την μεγάλη επιτυχία του «The Mandalorian», το Disney+ θα αποτελέσει στέγη πληθώρας ιστοριών ενός «γαλαξία πολύ, πολύ μακριά» (διαβάστε αναλυτικά τα 10 πρότζεκτ εδώ) και η πλέον αναμενόμενη είναι η σειρά με βασικό ήρωα τον Όμπι-Ουάν Κενόμπι, η οποία θα σημάνει την επιστροφή του Γιούαν ΜακΓκρέγκορ στο franchise.

Μετά από αρκετές αναβολές και δημιουργικές διαφωνίες, οι περιπέτειες του μάστερ Τζεντάι ξεκινούν γυρίσματα τον επόμενο μήνα και το Disney+ ανακοίνωσε το πλήρες καστ της σειράς.

Τα οικεία πρόσωπα των Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Χέιντεν Κρίστενσεν (ναι, ο Darth Vader των πρίκουελ επιστρέφει!), Τζόελ Έτζερτον και Μπόνι Πις (ίσως κάποιοι να μην θυμούνται την σύντομη εμφάνισή τους ως ανάδοχοι του Λουκ Σκάιγουόκερ, Όουεν και Μπερού Λαρς στα Επεισόδια ΙΙ και ΙΙΙ) θα συναντήσουν τον Κουμάιλ Ναντζιάνι (με ανεβασμένες μετοχές μετά την οσκαρική υποψηφιότητα του «The Big Sick» και λίγο πριν τον δούμε ως «Eternal» της Marvel), την εξαιρετική ηθοποιό Ίντιρα Βάρμα (λάτρεις του βρετανικού Εθνικού Θεάτρου θα τη θυμούνται στο «Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω μαζί με τον Ρέιφ Φάινς, οι περισσότεροι όμως την γνωρίζουν από τα «Rome», «Game of Thrones»), τον Σουνγκ Κανγκ (των «Fast & Furious»), τη Μόουζες Ίνγκραμ («Το Γκαμπί της Βασίλισσας»), τον Ρούπερτ Φρεντ («Homeland»), τον Ο'Σι Τζάκσον τζ. («Straight Outta Compton»), τη Σιμόν Κέσελ («Reckoning») και... τον Μπένι Σάφντι, τον έτερο αδελφό του δημιουργικού διδύμου Τζος και Μπένι Σάφντι, δημιουργών των «Good Time» και «Uncut Gems».

 

 

Η Lucasfilm σκεφτόταν μία σόλο ταινία για τον Όμπι-Ουαν Κενόμπι αρκετά χρόνια πριν (είχε ακουστεί μάλιστα το όνομα του Στίβεν Ντάλντρι στην σκηνοθεσία), αλλά μετά την απότομη εμπορική προσγείωση του spin-off «Solo», τα νεύρα μιας μερίδας σκληροπυρηνικών θαυμαστών της σειράς λόγω «Τελευταίων Τζεντάι», «Skywalker Η Άνοδος» και την κινηματογραφική «κόπωση» του franchise, προτίμησε να δοκιμάσει - με τον γνωστό αδηφάγο τρόπο της βέβαια - το Disney+.

Προφανώς η τηλεοπτική σειρά του Όμπι-Ουάν Κενόμπι θα τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα Επεισόδια ΙΙΙ «Η Εκδίκηση των Σιθ» και IV «Μία Νέα Ελπίδα» (η ταινία που τον πρωτοσύστησε με το πρόσωπο του θρυλικού Άλεκ Γκίνες), λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν συμπληρώσει στην ιστορία του Δασκάλου Τζεντάι τα «Star Wars: The Clone Wars» και «Star Wars: Rebels». Ίσως οι δημιουργοί της σειράς βρουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν χαρακτήρες και γεγονότα του «Solo», οπότε (ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί!) δούμε ξανά την Κί-Ρα της Εμίλια Κλαρκ και τον Νταρθ Μολ σε μία νέα μονομαχία με τον Κενόμπι.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και σύμφωνα με δηλώσεις του ΜακΓκρέγκορ η σειρά θα είναι μίας σεζόν. «Do not assume anything Obi-Wan», που θα έλεγε και ο Γιόντα.