Νέο τρέιλερ «High Fidelity»: Η Ζόι Κράβιτζ ως θηλυκή ενσάρκωση της εμμονής μας με τα Top-5

Το βιβλίο του Νικ Χόρνμπι, που ευτύχησε να έχει μια άκρως πετυχημένη κινηματογραφική μεταφορά το 2000, έρχεται στο Hulu με διαφορετική μορφή.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Νέο τρέιλερ «High Fidelity»: Η Ζόι Κράβιτζ ως θηλυκή ενσάρκωση της εμμονής μας με τα Top-5

Ο Νικ Χόρνμπι εξακολουθεί να αποτελεί έναν συγγραφέα που εμπιστεύονται κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο, όχι μόνο για τα βιβλία του που δεν έχουν φτάσει ακόμη στην οθόνη αλλά και γι' αυτά που πέρασαν, αγαπήθηκαν και ξανάρχονται. Στην εποχή άλλωσε που συνήθως οι δοκιμασμένες ιδέες εγκρίνονται με μεγαλύτερη ευκολία, δεν αποτελεί έκπληξη πως το «High Fidelity» ξαναγυρίστηκε. 

Ο βρετανός συγγραφέας που περιέγραψε το 1995 με γλαφυρό και νοσταλγικό τρόπο έναν ιδιοκτήτη δισκοπωλέιου στο Λονδίνο που καταλαβαίνει πως μεγαλώνει και επιχειρεί μια ανασκόπηση όλων των σχέσεών του, από τα μαθητικά ακόμη χρόνια, είδε την Touchstone να μεταφέρει την ιστορία του στο Σικάγο, με ευεργετικά γι' αυτήν αποτελέσματα. Η ταινία του 2000 με τον Τζον Κιούζακ, σε σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς, κράτησε το πνεύμα του βιβλίου και με ένα πολύ πετυχημένο κάστινγκ, αναδείχθηκε ως μια από τις καλύτερες ταινίες εκείνης της χρονιάς και όχι μόνο δε γέρασε με τα χρόνια, αλλά παρέμεινε σημείο αναφοράς στην pop κουλτούρα για έναν μεγάλο αριθμό οπαδών της ανά τον κόσμο. 

Τώρα όμως όλα αλλάζουν καθώς το Hulu, που ανήκει στη μεγάλη αγκαλιά της Disney, ανέλαβε την παραγωγή μιας μίνι τηλεοπτικής σειράς, όπως έκανε πριν λίγους μήνες με το «Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία». Ο ρόλος του Ρομπ (Φλέμινγκ στο βιβλίο, Γκόρντον στην ταινία, Μπρουκς εδώ) πηγαίνει πλέον σε γυναίκα, με τη Ζόι Κράβιτζ να είναι ιδιοκτήτρια ενός δισκάδικου στο Μπρούκλιν που επιστρέφει στους μεγαλύτερους χωρισμούς της ζωής της, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πιο πρόσφατό της. Θυμίζουμε πως η Κράβιτζ (που είναι και παραγωγός του project) είναι η κόρη της Λίζα Μπονέ που έπαιζε στην ταινία του 2000.

Όταν πρωτακούστηκε το νέο, πριν 1,5 χρόνο περίπου, ο Τζον Κιούζακ δεν ήταν και πολύ χαρούμενος («they’ll fuck it up» ήταν τότε το σχόλιό του) και η αλήθεια είναι πως το πρώτο teaser που κυκλοφόρησε έμοιαζε να τον δικαιώνει, όχι για την επιλογή γυναίκας στο ρόλο, αλλά για το ανέμπνευστο κοπιάρισμα χαρακτηριστικών σκηνών του φιλμ. Στο ολοκληρωμένο τρέιλερ που κυκλοφόρησε τώρα, οι ισορροπίες μοιάζουν καλύτερες και η σειρά προσπαθεί να αποδέιξει πως θα στηριχθεί και σε πολλές νέες εμπνεύσεις πέρα από την ανακύκλωση του παλιού υλικού.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου. Δείτε παρακάτω το τρέιλερ.