Το «Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» γίνεται τηλεοπτική σειρά για το Amazon

Ένα από τα πιο γνωστά νεανικά θρίλερ των '90s ξανασυστήνεται στο κοινό μέσω ενός τηλεοπτικού reboot.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Το «Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» γίνεται τηλεοπτική σειρά για το Amazon

Εμφανίστηκε ως συνέπεια της μεγάλης επιτυχίας που είχε το «Scream» και της νέας ανάπτυξης που έρχονταν για τα νεανικά horror, είχε τίτλο που συχνά έπαιζε ως αστείο σε παρέες και κυκλοφορούσε σε δεκάδες παραλλαγές, είχε το αναμενόμενο αχρείαστο σίκουελ, φυσικά διακωμωδήθηκε στα «Scary Movie». Το «Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» το 1997 στις ΗΠΑ και έναν χρόνο αργότερα στη χώρα μας, βασισμένο στην ιδέα των μυστικών που μπορεί να κυκλοφορούν σε μια μικρή πόλη και πως αυτά παίρνουν διαστάσεις χιονοστοιβάδας με την πρώτη αφορμή. 

Με πρωταγωνιστές υποσχόμενα νιάτα της εποχής (Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Τζένιφερ Λοβ Χιούιτ, Ράιαν Φιλίπ) η ταινία έδωσε ένα σίκουελ την επόμενη χρονιά και έκλεισε σχετικά νωρίς τον κύκλο της - υπάρχει και μια straight-to-video συνέχεια το 2006 αλλά κάνουμε ότι δεν υπήρξε. Τέτοια franchises εξακολουθούν να παίρνουν ευκολότερα από ποτέ άδειες για νέα εκμετάλλευση, οπότε δε μοιάζει με έκπληξη το γεγονός πως θα ξαναμάθουμε τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι σε μορφή σειράς, που αν πετύχει και έχει πολλαπλούς κύκλους πιθανά και να αργήσουμε να μάθουμε. 

Το εγχείρημα θα αναλάβει η Σάρα Γκούντμαν («Gossip Girl», «Preacher») μαζί με τον παραγωγό  της πρώτης ταινίας Νιλ Μόριτζ, για λογαριασμό του Amazon Prime.