Επιστροφή στο μέλλον... «Σαγόνια του Καρχαρία» και «Jurassic Park» στην κορυφή του box office

Μήπως ζούμε στο 1975 ή στο 1993; Όποια κι αν είναι η απάντηση ο Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται στην κορυφή των εισπράξεων.

Από τον Πάνο Γκένα
Επιστροφή στο μέλλον... «Σαγόνια του Καρχαρία» και «Jurassic Park» στην κορυφή του box office

Σπίλμπεργκ Vs Σπίλμπεργκ!

Τι κι αν η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το φιλόδοξο ριμέικ του «West Side Story», ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα σε μερικούς μήνες (Δεκέμβριο 2020) κορονοϊού επιτρέποντος. Δυο τεράστιες επιτυχίες του από το παρελθόν, ταινίες που σφράγισαν την έννοια μπλοκμπάστερ (για την ακρίβεια η μία την όρισε), επέστρεψαν στην κορυφή του box office λόγω των επανεκδόσεών τους σε drive-in!

Στην εποχή του covid-19, με τις πρόσφατες παραγωγές να αναβάλλονται και τα drive-in να πατούν ξανά «γκάζι», το «Jurassic Park» (1993) και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» βρέθηκαν στις πρώτες δυο θέσεις των εισπράξεων σύμφωνα με το Deadline. Για την ακρίβεια, το παλαιοντολογικό πάρκο κέρδισε 517.000 δολάρια σε 230 χώρους προβολής και ο καρχαρίας που τρομοκρατεί ανελλιπώς τα καλοκαίρια μας 516.000 δολάρια (από 187 χώρους). 

 

Το υπόλοπο Top 10 περιλαμβάνει επίσης ρετρό τίτλους όπως τα «Επιστροφή στο Μέλλον», «Ε.Τ. Ο Εξωγήινος», «Γκούνις» (όλα σε παραγωγή ή/και σκηνοθεσία Σπίλμπεργκ, ο οποίος αποδεικνύεται ο Βασιλιάς των Drive-in), ενώ από φετινές παραγωγές ο «Αόρατος Άνθρωπος» με την Ελίζαμπεθ Μος συνεχίζει να διατηρεί το ορατό ενδιαφέρον των σινεφίλ.