«Stardust»: Πρώτο τρέιλερ για την κινηματογραφική βιογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι

Can you hear me, Major Tom? Η επιτυχία του «Bohemian Rhapsody» στα ταμεία, αλλά και στα βραβεία, φαίνεται πως δημιουργεί ρεύμα.

Από τον Πάνο Γκένα
«Stardust»: Πρώτο τρέιλερ για την κινηματογραφική βιογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι

Γνωρίστε τον Ντέιβιντ πριν τον Μπόουι, έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μουσικής ιστορίας. Ποιος όμως ήταν ο άντρας πίσω από τα πολλά πρόσωπα; Τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό του, έφτασε η στιγμή για το πρώτο βιογραφικό φιλμ που θα εξετάζει τη ζωή (ή μάλλον ένα μέρος της) του Ντέιβιντ Μπόουι.

Με χαρακτηριστικό τίτλο «Stardust», η ταινία θα ξεκινά με το πρώτο ταξίδι του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ το 1971, αυτό που τον ενέπνευσε στη δημιουργία της εναλλακτικής περσόνας του Ziggy Stardust. O Βρετανός ηθοποιός/μουσικός Τζόνι Φλιν, πρωταγωνιστής στο εξαιρετικό ντεμπούτο του Μάικλ Πιρς «Beast» (2018) και στο «Genius» (όπου υποδύθηκε τον νεαρό Άλμπερτ Άινσταϊν), αναμετριέται με τον θρύλο του Μπόουι, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γκάμπριελ Ρέιντζ («Death of a President», «I am Slave»). Πλάι στον Φλιν βρίσκονται η Τζίνα Μαλόου, που υποδύεται την πρώτη σύζυγο του Μπόουι, και ο Μαρκ Μάρον στο ρόλο του μάνατζερ του καλλιτέχνη στις ΗΠΑ, Ρον Όμπερμαν.

Η ταινία θα πραγματοποιούσε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπεκα την περασμένη άνοιξη, αλλά λόγω κορονοϊού η online πρεμιέρα της έγινε αποκλειστικά για αγοραστές και μέλη του Τύπου με σκοπό να υποστηριχθεί η μελλοντική της διανομή. Τα δικαιώματα αγόρασε τελικά η IFC Films, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την ταινία τον Δεκέμβρη. Δείτε στην συνέχεια το πρώτο τρέιλερ.

Check ignition and may God's love be with you...