Άρωμα Nouvelle Vague! Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι η Τζιν Σίμπεργκ στο τρέιλερ του «Seberg»

Η σχέση της γνωστής κινηματογραφικής σταρ των '60s με τους Μαύρους Πάνθηρες και η έρευνα του FBI πίσω από αυτήν, γίνεται κινηματογραφική ταινία. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Άρωμα Nouvelle Vague! Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι η Τζιν Σίμπεργκ στο τρέιλερ του «Seberg»

Η Τζιν Σίμπεργκ έγινε γνωστή στο κινηματογραφικό κοινό παίζοντας στο «Με Κομμένη την Ανάσα» του Ζαν Λικ Γκοντάρ, με την εικόνα της στους δρόμους του Παρισιού φωνάζοντας «New York Herald Tribune» να παραμένει ως σήμερα μια από τις αθάνατες στιγμές της κινηματογραφικής ιστορίας. Δυο χρόνια πριν είχε καταπλήξει το αμερικανικό κοινό στο «Καλημέρα Θλίψη» του Όττο Πρέμιντζερ, ενώ σε όλη τη δεκαετία του '60 εμφανίζονταν αδιάκοπα στον κινηματογράφο.

Στο τέλος της δεκαετίας εξέφρασε πολλές φορές τη δημόσια υποστήριξή της στους Μαύρους Πάνθηρες, κάτι που προκάλεσε το ξεκίνημα μιας διαρκούς έρευνας και παρακολούθησης από το FBI, χωρίς η ίδια να γνωρίζει τίποτα. Η καταγραφή αυτής της έρευνας είναι το θέμα της ταινίας «Seberg» (αρχικά ο τίτλος της ήταν «Against All Enemies») σε σκηνοθεσία του Μπένεντικτ Άντριους («Una»), που πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η Κρίστεν Στιούαρτ υποδύεται τη Σίμπεργκ αμέσως μετά την εμφάνισή της στο επίσης βιογραφικό «JT LeRoy» με τη Λόρα Ντερν, και λίγο πριν τη δούμε ως νέα «Άγγελο του Τσάρλι». Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Τζακ Ο΄Κόνελ, Άντονι Μάκι, Βινς Βον και Μάργκαρετ Κουάλεϊ.