Τρέιλερ «Last Christmas»: Το (αθάνατο) τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ γίνεται ταινία

Μπορεί να γκρινιάζουμε, αλλά ενστικτωδώς οι πρώτες νότες του «Last Christmas» ξυπνούν αβίαστα την προσδοκία των γιορτών. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και στο Χόλιγουντ.

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ «Last Christmas»: Το (αθάνατο) τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ γίνεται ταινία

Σας έλειψαν (ήδη) τα Χριστούγεννα; Η μητέρα των Δράκων, Εμίλια Κλαρκ, και ο ανερχόμενος Χένρι Γκόλντινγκ του «Τρελά Πλούσιοι» (Crazy Rich Asians) έρχονται να σας «τραγουδήσουν» τον χριστουγεννιάτικο ύμνο «Last Christmas» λίγο πριν τις επόμενες γιορτές.

Με έμπνευση το χιλιοτραγουδισμένο και πλειστάκις χιλιοπαιγμένο τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ που δυστυχώς πέθανε κατά μία ειρωνική, τραγική σύμπτωση τα Χριστούγεννα του 2016, η ταινία έχει στο σκηνοθετικό τιμόνι τον βασιλιά της γυναικείας κωμωδίας (οξύμωρη φράση;) Πολ Φιγκ («Φιλενάδες», «Spy», «Μία Μικρή Χάρη») και ημερομηνία εξόδου τις 15 Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τη (γλυκερή) επίσημη σύνοψη:

Η Κέιτ (Κλαρκ) περιφέρεται στο Λονδίνο γκρινιάζοντας για τις κακές επιλογές της ζωής της, συνοδευόμενη από τον ήχο των κουδουνιών στα παπούτσια της - ενοχλητική συνέπεια της δουλειάς της ως ξωτικό σε ένα χριστουγεννιάτικο κατάστημα. Ο Τομ (Γκόλντινγκ) φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός όταν μπαίνει στη ζωή της και βλέπει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κέιτ. Καθώς το Λονδίνο μεταμορφώνεται στη διάρκεια της πιο όμορφης εποχής του χρόνου, τίποτα δεν φαίνεται πως μπορεί να λειτουργήσει υπέρ τους. Αλλά μερικές φορές, πρέπει να αφήσεις το χιόνι να πέσει όπου μπορεί, να ακούσεις την καρδιά σου... και να έχεις πίστη.

Στην περίπτωση που το πρότζεκτ σας ακούγεται σαν μία ρομαντική κομεντί του συρμού, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το σενάριο υπογράφει η βραβευμένη με Όσκαρ Διασκευασμένου σεναρίου («Λογική κι Ευαισθησία») και Α' Γυναικείου ρόλου («Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ») αγαπημένη Έμα Τόμσον, η ευφράδεια και το πνευματώδες χιούμορ της οποίας αποτελούν εγγύηση. Και για να γίνουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα, η Έμα Τόμσον μαζί με τη Μισέλ Γεό (υποδυόταν τη μητέρα του Γκόλντινγκ στο «Τρελά Πλούσιοι», λογικά κι εδώ) θα συμπρωταγωνιστούν.

Το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα συνοδεύτηκε από την παρατήρηση πολλών στο διαδίκτυο πως ο χαρακτήρας του Γκόλντινγκ έχει σχεδόν πάντα την ίδια αμφίεση, κάτι που πιθανά να δίνει μια πιο παραμυθένια απόχρωση στην ταινία - μια ιστορία φύλακα-αγγέλου στο πρότυπο του «Bishop's Wife» ή του «It's a Wonderful Life»; Το δεύτερο (νέο) τρέιλερ υπογραμμίζει τις ρομαντικές αποχρώσεις της ταινίας και βάζει την Εμίλια Κλαρκ να τραγουδά το κλασικό τραγούδι. Πλημμυρισμένο από τη μουσική του Τζορτζ Μάικλ στο «Last Christmas» θα ακούσουμε επίσης ακυκλοφόρητα κομμάτια του θρυλικού τραγουδιστή.

Να μία ταινία που υπόσχεται να θερμάνει καρδιές τον επόμενο χειμώνα. Λέτε το «Love Actually» να βρήκε τον ανταγωνιστή του;