«Fire»: Σε λίγες ώρες στον διαδικτυακό αέρα η μικρού μήκους ταινία του Ντέιβιντ Λιντς

Διάλειμμα στα εξόχως ερασιτεχνικά μετεωρολογικά δελτία του σκηνοθέτη, συντονιζόμαστε στο «David Lynch Theater» αναμένοντας αργότερα σήμερα το αναμενόμενο μικρού μήκους του. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο
«Fire»: Σε λίγες ώρες στον διαδικτυακό αέρα η μικρού μήκους ταινία του Ντέιβιντ Λιντς

Μαζί με τα τεράστια μετεωρολογικά δελτία ο Λιντς μας έχει και μία έκπληξη. Μια μικρού μήκους ταινία, που έχει προβληθεί πριν την πανδημία, αλλά ήρθε η ώρα του διακτυακού της ντεμπούτου.

Το «Fire» είναι γραμμένο, σκηνοθετημένο και animated από τον ίδιο τον Λιντς, ενώ η μουσική είναι γραμμένη από τον Μάρεκ Ζεμπρόφσκι, με τον οποίον έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν στο «Inland Empire». «Η πειραματική λογική του εγχειρήματος ήταν ότι δεν θα έλεγα τίποτα για τις προθέσεις μου στον Μάρεκ κι εκείνος θα ερμήνευε τις εικόνες με τον τρόπο του. Μπορώ να πω ότι ήταν ένα ωραίο και επιτυχημένο πείραμα, αγάπησα την σύνθεση που έγραψε ο Μάρεκ για το Κουαρτέτο Πεντερέτσκι», λέει ο Λιντς.

«Το βρήκα πολύ μελαγχολικό και υπό μία έννοια ποιητικό», προσθέτει ο Ζεμπρόφσκι. «Χωρίς να θέλω να αποκαλύψω πολλά προσπάθησα να μελοποιήσω τον Ντέιβιντ. Για παράδειγμα έχει μέσα κάτι που μοιάζει με χαλαζόπτωση κι έβαλα πολύ πιτσικάτο, αλλά χρησιμοποίησα και μια μελωδική γραμμή για να προσθέσω ένα λυρικό στοιχείο».

Οι ενδιαφερόμενοι θα συντονιστούν, η ταινία αναμένεται στις 10 ώρα Ειρηνικού (8 το βράδυ ώρα Ελλάδος).