Η «Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ έρχεται με την Άνια Τέιλορ-Τζοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο ρόλος που πρωτόπαιξε η Σαρλίζ Θερόν στην ταινία του 2015 αποτελεί εδώ καιρό κεντρική μορφή στο spin off που θέλει να κάνει ο Μίλερ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Η «Furiosa» του Τζορτζ Μίλερ έρχεται με την Άνια Τέιλορ-Τζοι στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Με τον «Δρόμο της Οργής» να φαντάζει σε πάμπολλούς σαν το ιδεώδες blockbuster (πολλά εισιτήρια, 6 Όσκαρ από 10 υποψηφιότητες, κριτικά πανηγύρια, παρουσία σε λίστες με τα καλύτερα της δεκαετίας), η ιδέα ενός σίκουελ, υπό την ασφαλή καθοδήγηση του Τζόρτζ Μίλερ, είναι αναμενόμενη κι επιθυμητή.

Ο σκηνοθέτης δεν έχει σταματήσει από την πρώτη στιγμή να υπαινίσσεται ότι η ιστορία δεν έχει τελειώσει και πως θα ήθελε να διευρύνει το σύμπαν του έργου με μια ιστορία βασισμένη στην Furiosa, που στην  ταινία του 2015 υποδύθηκε η Σαρλίζ Θερόν. Για κάποιο καιρό, ο Μίλερ πίστευε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τεχνολογία αντιγήρανσης στη Θερόν για να υποδυθεί τον εαυτό της σε νεαρή ηλικία αλλά και οι δυο συμφώνησαν πως είναι καλύτερο να προχωρήσουν σε νέο κάστινγκ. «Είναι δύσκολο να το καταπιείς. Σέβομαι όμως τον Τζορτζ, περισσότερο κιόλας μετά τη συνεργασία στο φιλμ, είναι ένας πραγματικά μεγάλος σκηνοθέτης και του εύχομαι ό,τι το καλύτερο. Είναι όμως κάτι λυπητερό. Αγάπησα τον χαρακτήρα και χαίρομαι γιατί είχα μια μικρή συμβολή στη δημιουργία του. Θα είναι για πάντα κάποια που σκέφτομαι στοργικά. Φυσικά και ήθελα να συνεχίζω την ιστορία της αλλά εφόσον ο Τζορτζ πιστεύει πως πρέπει να γίνει έτσι τον εμπιστεύομαι απόλυτα» είχε δηλώσει πρόσφατα η Θερόν.

Η διάδοχός της ανακοίνωθηκε επίσημα και είναι η Άνια Τέιλορ Τζόι («Split», «Glass», «Emma.») η οποία εδώ καιρό συνόδευε τα ρεπορτάζ με τις επικρατέστερες. Μαζί της ανακοινώθηκαν και οι Κρις Χέμσγουορθ και Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ («Aquaman», «The Trial of the Chicago 7») με τον πρώτο να έχει να διαχειριστεί και έναν Thor που θα αρχίσει σύντομα γυρίσματα. 

Η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της «προχωρημένης ανάπτυξης», ό,τι και αν σημαίνει αυτό, με τον Μίλερ να αναλαμβάνει σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή μαζί με το επί χρόνια συνεργάτη του παραγωγό Νταγκ Μίτσελ Η καθυστέρηση των πέντε χρόνων για το ξεκίνημα της υλοποίησης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη σύγκρουση της εταιρείας παραγωγής του Μίλερ με την Warner, διακεδαστική για μας τους απ' έξω είναι αλήθεια, με τους πρώτους να ζητάνε οφειλόμενα επειδή έκαναν το έργο κάτω από τον προϋπολογισμό και τη δεύτερη να τα αρνείται γιατί το έκαναν μεγαλύτερο και βιαιότερο από τα συμφωνηθέντα. Είναι τρελοί αυτοί οι παραγωγοί.

Η ταινία πάντως έχει ημερομηνία εξόδου τις 23 Ιουλίου 2023!