Ο Ίθαν Χοκ στο τιμόνι ενός ντοκιμαντέρ για τον Πολ Νιούμαν και την Τζόαν Γούντγουορντ

Μια λαμπερή εξαίρεση στον κανόνα της παροδικότητας των σχέσεων στην showbiz, ο 50ετής γάμος δύο ηθοποιών, που δεν έπαψαν ποτέ να δημιουργούν, είναι το θέμα του άτιτλου ακόμα ντοκιμαντέρ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ίθαν Χοκ στο τιμόνι ενός ντοκιμαντέρ για τον Πολ Νιούμαν και την Τζόαν Γούντγουορντ

Είναι αριθμημένα τα power couples της βιομηχανίας και αυτό των Νιούμαν-Γούντγουορντ είναι αυτό που είχε την τύχη και τη δύναμη να κρατηθεί επί μακρότερον. Γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '50, ο Νιούμαν ήταν παντρεμένος με άλλη, ετοιμαζόταν για τον ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ, η Τζόαν ήταν understudy - αντικαταστάτρια. Το '57 συναντήθηκαν ξανά στο πλατώ του «Long, Hot Summer» κι αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά θα έβγαινε το έργο, θα τελούνταν και ο γάμος τους. Και θα κρατούσε ως το 2008, που έφυγε ο Πολ. Η Τζόαν είναι ακόμα εδώ, στα 90 της πια, ενθύμιο μιας άλλης εποχής.

Αυτή την εποχή και αυτόν τον γάμο, τον ανθεκτικό παρά τις δυσκολίες, θα περιγράφει ένα ντοκιμαντέρ που αναλαμβάνει σκηνοθετικά ο Ίθαν Χοκ, για λογαριασμό της Nook House Productions. Σε αυτό αναμένουμε την μυθική διαδρομή του Νιούμαν, την κάτω από το ραντάρ διαρκή ερμηνευτική παρουσία της Γούντγουορντ, την εξέχουσα φιλανθρωπική δράση του ζεύγους - κοντά μισό δις έχει αποφέρει μόνο η Newman's Own Foundation, που ξεκίνησε από τις...σάλτσες του πειραματιστή Πολ και κατέληξε να δίνει 100% των κερδών της σε φιλανθρωπίες.

Σ' αυτά προσθέτουμε και το πάθος για την οδήγηση του ηθοποιού, που έφτασε στην ωριμότητά του σε υψηλό επίπεδο επιδεξιότητας, και έχεις το υλικό του θρύλου, ένα ντοκιμαντέρ, όπως λέει ο Χοκ, «που θα ρίξει φως σε μια σπάνια και μοναδική σχέση δύο ηθοποιών που κατάφεραν να νικήσουν απίθανες δυσκολίες».

Αναμένουμε μετά χαράς και προσδοκίας.