Η «τρομαγμένη» Νικόλ Κίντμαν και η ενθουσιασμένη Άνια Τέιλορ Τζόι μιλούν για το «Northman» του Ρόμπερτ Έγκερς

Ο σκηνοθέτης του «Φάρου» αναγκάστηκε να διακόψει για μήνες την παραγωγή της νέας του ταινίας και τώρα μαζεύει ένα σπουδαίο και ετερόκλητο καστ για να επισκεφθούν μαζί  την εποχή των Βίκινγκς.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Η «τρομαγμένη» Νικόλ Κίντμαν και η ενθουσιασμένη Άνια Τέιλορ Τζόι μιλούν για το «Northman» του Ρόμπερτ Έγκερς

Ο «Φάρος» έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών και αποτέλεσε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες (και έντονες) σινεφιλικές προτάσεις της χρονιάς. Η ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς, που διεκδίκησε το Όσκαρ Φωτογραφίας, ήρθε σαν φυσική συνέχεια του «The Witch» (2015) και υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για ιστορίες από το παρελθόν, σε δύσβατα ή απομονωμένα μέρη, όπου το φυσικό τοπίο έχει εξέχοντα ρόλο στην αφήγηση.

Κάπως έτσι σκέφτηκε ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και του πρότεινε να αναλάβει τη σκηνοθεσία του «Northman», φέρνοντάς τον στον κόσμο των Βίκινγκς και σε μια ιστορία εκδίκησης που συμβαίνει στην Ισλανδία τον 10ο αιώνα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Hollywood Reporter, ο βασικός ήρωας θα είναι ένας πρίγκιπας που επιθυμεί να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Ο Σκάρσγκαρντ έχει αναλάβει την παραγωγή, παίρνοντας μαζί του για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τη Νικόλ Κίντμαν μετά τη συνεργασία τους στο «Big Little Lies», τον Κλάες Μπανγκ («Το Τετράγωνο») και τους παλιούς γνώριμους του σκηνοθέτη, Γουίλεμ Νταφό («Φάρος») και Άνια Τέιλορ-Τζόι («Η Μάγισσα»).

Μαζί τους όμως θα κάνει την έκπληξη και η Μπγιορκ, το αταξινόμητο, ισλανδικό ξωτικό της μουσικής, που μετά την τραυματική εμπειρία της με τον Λαρς Φον Τρίερ στο «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» (Χρυσός Φοίνικας και βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες 2000) και τη συμμετοχή της στο «Drawing Restraint 9» (2005) του τότε συντρόφου της Μάθιου Μπάρνεϊ, επιστρέφει στο σινεμά μαζί με την κόρη τους, Ισαδόρα Μπγιαρκαρντότιρ Μπάρνεϊ.

O Έγκερς σταμάτησε την προπαραγωγή της ταινίας λόγω κορονοϊου, όμως τα γυρίσματα ξεκινούν αυτές τις μέρες στην Ιρλανδία, με όλο το καστ να δηλώνει παρών. Το Collider μίλησε με 2 βασικά μέλη του καστ, τη Νικόλ Κίντμαν και την Άνια Τέιλορ-Τζοι λίγο πριν την έναρξη. «Είμαι τρομαγμένη. Μπορεί να ακούγομαι ήρεμη αλλά πραγματικά δεν γνωρίζετε τι γίνεται στην ταινία. Θα μου άρεσε να πω ότι ξέρω πως ακριβώς θα αποδώσω το ρόλο μου, αλλά πολλές φορές παίρνω αυθόρμητες και ξαφνικές αποφάσεις χωρίς να το πολυσκεφτώ.»

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι παλιά γνώριμη του Έγκερς, παίζοντας στο «The Witch», και δηλώνει ενθουσιασμένη που θα παίξει στο νέο του φιλμ. «Με τον Ρόμπερτ είμαστε περισσότερα χρόνια φίλοι παρά συνεργάτες. Το ότι μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι μαζί είναι εκπληκτικό. Μεγαλώσαμε και οι δυο από τότε που συνεργαστήκαμε και τώρα νοιώθω περήφανη που τον ξανασυναντώ σε αυτό το project.»

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το «σαιξπηρικών» τόνων επόμενο βήμα του Έγκερς, αλλά και τη σύμπραξη του πολύ αξιόλογου καστ.