Open Call: Η Αγορά του Animasyros 2020 σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Ανεσί

Το Animasyros στηρίζει τους επαγγελματίες του Animation, εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο της Αγοράς μία στρατηγική συνεργασία με το τμήμα MIFA-Animation du Monde του Φεστιβάλ του Ανεσί.

Open Call: Η Αγορά του Animasyros 2020 σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Ανεσί

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του Covid-19, αναπροσαρμόζεται και επεκτείνεται ψηφιακά, για να κάνει πραγματικότητα την 13η εκδοχή του. Όλη η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς έτσι ώστε όλοι οι φίλοι του φεστιβάλ να χαρούν με ασφάλεια τη μεγάλη γιορτή της τέχνης της εμψύχωσης. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.  

Η Αγορά φέτος στην 6η διοργάνωσή της και παρά τις αντίξοες συνθήκες, εγκαινιάζει μία νέα στρατηγική συνεργασία με την MIFA – Animation du Monde, αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation του Ανεσί, Γαλλία. Το τμήμα MIFA – Animation du Monde αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιας κλίμακας εμπορικό γεγονός στο χώρο του Animation και «μεταφέρεται» σε μία ακόμα χώρα, επιλέγοντας το Animasyros και την Αγορά του, ένα σημαντικό και οργανικό κομμάτι του Φεστιβάλ που κάθε χρόνο διευρύνεται και εξελίσσεται. 

Συγκεκριμένα, η Αγορά οργανώνει σε συνεργασία με την MIFA-Animation du Monde, ένα 4ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας (pitch coaching workshop) όπου οι συμμετέχοντες των επιλεγμένων projects στα pitch να ετοιμαστούν αποτελεσματικά για να παρουσιάσουν το υπό ανάπτυξη έργο τους στο κοινό καθώς και σε μια διεθνή επιτροπή από επαγγελματίες του animation στο Pitching Forum στη Σύρο. 

Ο νικητής του Pitching Forum Agora Animasyros θα είναι επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ Ανεσί 2021 και θα παρουσιάσει το project του στο Mifa pitches (σε κοινό με πάνω από 200 επαγγελματίες του είδους), ενώ προηγουμένως θα έχει παρακολουθήσει ειδικό training workshop. 

Το Animation du Monde εργαστήριο, θα διευθύνει η Géraldine Baché, Head of Projects, Mifa και η Παραγωγός Corinne Destombes του Γαλλικού στούντιο ανιμεισον, Folimage. 

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 - 26 Σεπτεμβρίου στη Σύρο στη διάρκεια του Φεστιβάλ. 

Στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Pitching Forum, και στις 27 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο νικητής του καλύτερου pitch στην πανηγυρική τελετή λήξης του Φεστιβάλ 

H παραπάνω συνεργασία καθώς και όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που οργανώνει η Αγορά (round tables, master classes, meetings, animation workshops) δίνει τη δυνατότητα στο διεθνές κοινό που ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη της εμψύχωσης, η απλά αγαπά αυτή την τέχνη, να διευρύνει το δίκτυο του, να προωθήσει το έργο του, να συναντηθεί με decision makers, να ανακαλύψει τη διεθνή κοινότητα και να δει τα hits of tomorrow. 

Το κάλεσμα για συμμετοχές στο Animasyros+Agora 13 Pitching Forum &  Mifa-Animation du monde Workshop: https://filmfreeway.com/AnimaSyrosInternationalAnimationFestivalAgora-949575

Τελική ημερομηνία υποβολής: 30 Ιουνίου 2020 

Χρήσιμες συμβουλές για υποβολή στην Αγορά: 
- Να υπάρχει μια σύντομη περιγραφή (Logline, Concept) και απαραίτητα ένα Treatment 
- Trailer επιθυμητό 
- Σε περίπτωση απουσίας trailer τότε stills, σκίτσα, moodboard είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση του project.

ΑΣΙΦΑ - Εκλογές 2020

Για δεύτερη φορά από την επίσημη ίδρυση και θεμελίωσή της με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, η κοινότητα των Ελληνικών Κινούμενων Σχεδίων προσήλθε σύσσωμη στην «ηλεκτρονική κάλπη» την Κυριακή, 17/05/2020, για να εκλέξει τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, του Διοικητικού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Ένωσης, με τριετή θητεία που θα την εκπροσωπούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη θητεία ο Βασίλης Καραμητσάνης, πρόεδρος του διεθνούς φεστιβάλ Animasyros, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο συμπληρώνουν οι: Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros, Αναστασία Δημητρά, καθηγήτρια animation και μέλος της διεθνούς ASIFA, Παναγιώτης Κυριακουλάκος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Φωκίων Ξένος, animator που αποτελεί και το νεοεισερχόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τη νέα Γενική Συνέλευση της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ που θα συνεδριάσει πολύ σύντομα, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης αποτελούν οι διακεκριμένοι animator Ίριδα Ζιόγκα, Αλίκη Θεοφιλόπουλος (Aliki Theofilopoulos), Έφη Παππά και Παναγιώτης Ράππας, η Ελένη Μούρη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, εικονογράφος και animator και Δημήτρης Σαββαϊδης, παραγωγός και διευθυντής του Thessaloniki Animation Festival, όλοι τους με αξιολόγες καλλιτεχνικές και ακαδημαϊκές περγαμηνές στο χώρο του animation στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.