Τρέιλερ «Out»: Μία συγκινητική LGBTQ ιστορία της Pixar ντεμπουτάρει στο Disney+

Η μικρού μήκους ταινία «Out» προβλήθηκε στην πλατφόρμα Disney+ και αποτελεί την πρώτη της Pixar με βασικό πρωταγωνιστή έναν γκέι χαρακτήρα.

Από τον Πάνο Γκένα
Τρέιλερ «Out»: Μία συγκινητική LGBTQ ιστορία της Pixar ντεμπουτάρει στο Disney+

Η θαυματουργή Pixar, εταιρεία που δεν σταματά να ανεβάζει τον πήχη της δημιουργικότητας στο εμπορικό κύκλωμα ταινιών κινουμένων σχεδίων μέσα από τις συνεργασίες της με την Ντίσνεϊ, κυκλοφόρησε για την πλατφόρμα Disney+ μία νέα θαρραλέα ιδέα (την ώρα που μας έχει στην αναμονή για το επερχόμενο «Soul» διαβάστε περισσότερα εδώ).

Το «Out» σε σκηνοθεσία Στίβεν Χάντερ αποτελεί την πρώτη ταινία της εταιρείας με γκέι πρωταγωνιστή, αν και δεν είναι η πρώτη φορά που Ντίσνεϊ - Pixar συμπεριλαμβάνουν γκέι χαρακτήρες σε παραγωγή τους (έχουν προηγηθεί το πρόσφατο «Φύγαμε», το βραβευμένο με Όσκαρ «Toy Story 4» και το «Ψάχνοντας την Ντόρι»). Το σημαντικό είναι πως η «family friendly» Ντίσνεϊ πρωτοστατεί των μεγάλων στούντιο και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ΛΟΑΤ+ αντιπροσώπευσης στις παραγωγές του Χόλιγουντ. Να θυμίσουμε πως έχει ήδη υποσχεθεί τον πρώτο γκέι χαρακτήρα στο «The Eternals» της Marvel μετά την LGBTQ επιβεβαίωση της Βαλκυρίας (Τέσα Τόμσον στο «Thor: Ragnarok») και του πανηγυρικού, ομοφυλοφιλικού φιλιού στο φινάλε του «Star Wars: Skywalker Η Άνοδος».

Στο «Out», ο Γκρεγκ ετοιμάζεται να συγκατοικήσει με τον σύντροφό του Μανουέλ, αλλά διστάζει να κάνει coming out στους γονείς του. Μία αιφνιδιαστική επίσκεψή τους με την ευκαιρία της μετακόμισης θα τον αναστατώσει, αλλά μία «μαγική» ανατροπή θα τον κάνει να συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει να κρύβει την σχέση του.

Η μικρού μήκους αποτελεί μέρος του προγράμματος SparkShorts, ενός ανεξάρτητου «σχολείου» για νέους animators οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν ελεύθερα τις ιδέες τους με τις υλικές ανέσεις που παρέχει η Pixar. Μερικές από τις ταινίες που έχετε ήδη δει από το πρόγραμμα είναι τα - επίσης κοινωνικού χαρακτήρα - «Purl» και «Kitbull» (υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους).