Ο Πολ Τόμας Άντερσον επιστρέφει στην περιοχή που μεγάλωσε και τα αγαπημένα του '70s

Στις αρχές του 2020 ξεκινά γυρίσματα η νέα ταινία του σημαντικότερου σκηνοθέτη της γενιάς του, με θέμα έναν μαθητή λυκείου που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας να λάμπουν από νωρίς καθώς δουλεύει από παιδί ως ηθοποιός.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Ο Πολ Τόμας Άντερσον επιστρέφει στην περιοχή που μεγάλωσε και τα αγαπημένα του '70s

Δύο χρόνια περίπου συμπληρώνονται από τον θρίαμβο της «Αόρατης Κλωστής» και ο Πολ Τόμας Άντερσον σχεδιάζει νέο του φιλμ - που νομοτελειακά πια αποτελεί event για την κινηματογραφική κοινότητα όταν συμβαίνει. Η επιστροφή τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2020 όταν και θα ξεκινήσει γυρίσματα η ατιτλοφόρητη ταινία του, που τον φέρνει ξανά στη γειτονιά που μεγάλωσε. 

Συγκεκριμένα, η ταινία θα διαδραματίζεται σε ένα λύκειο του Σαν Φερνάντο Βάλεϊ, εκεί όπου ο Άντερσον πέρασε τα νεανικά του χρόνια και γύρισε αργότερα τα «Boogie Nights», «Magnolia» και «Punch Drunk Love». Η (σχεδόν) μετά από μια 20ετία επιστροφή του σε αυτό τον χώρο θα τον μεταφέρει ξανά σε μια δεκαετία που αγαπά αρκετά, τα ΄70s, με κεντρικό χαρακτήρα έναν μαθητή λυκείου που δουλεύει παράλληλα στον κινηματογράφο και έχει διαπρέψει στο παρελθόν σε ρόλους παιδιών. Θυμίζουμε πως τα «Boogie Nights» και «Inherent Vice» τοποθετούνται στην ίδια χρονική περίοδο. 

Ο Άντερσον αναλαμβάνει ρόλο σεναριογράφου, σκηνοθέτη και παραγωγού στο φιλμ, ενώ αυτό τον καιρό βρίσκεται σε αναζήτηση πρωταγωνιστή. Τα νέα για την ταινία προέκυψαν μετά την ανακοίνωση του California Film Commission για τις 13 ταινίες που θα γυριστούν στην πολιτεία μέσα στο 2020 και θα λάβουν επιστροφή φόρου, ενώ σύντομα θα έρθουν και οι ενημερώσεις για τίτλο και βασικό καστ.

Προφανώς αναμένουμε.