Ο Ταραντίνο στο τιμόνι του τηλεοπτικού «Bounty Law»;

Μια σειρά 5 επεισοδίων εμπνευσμένη από το «Κάποτε στο...Χόλιγουντ» ενδέχεται, μην ποντάρετε κιόλας, να είναι το επόμενο βήμα του Κουέντιν Ταραντίνο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Ο Ταραντίνο στο τιμόνι του τηλεοπτικού «Bounty Law»;

Αν υπάρχει ένα αιωνόβιο «νέο» που κινδυνεύει να μαλλιάσει το πληκτρολόγιό σου γράφοντας είναι το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Ταραντίνο που την τρέχουσα σεζόν μοιάζει να απολαμβάνει το απόγειο της δημοτικότητάς του. Θες το ότι το «Κάποτε» είναι φαβορί για τα Όσκαρ, θες ότι φτάσαμε στην ταινία νούμερο 9 (οπότε μένει, κατά τις δηλώσεις, μία ακόμα), θες κι ότι τα projects πάνε κι έρχονται, ό,τι κι αν ευθύνεται δεν περνά εύκολα μέρα χωρίς πρωτοσέλιδα.

Έτσι λοιπόν για σήμερα έχουμε την σοβαρή πιθανότητα ο Ταραντίνο να αναλάβει μια σειρά πέντε ημίωρων επεισοδίων βασισμένη στην....σειρά που πρωταγωνιστούσε ο Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) στο «Κάποτε», δηλαδή το «Bounty Law»! Αν και ο σκηνοθέτης έχει ξανακάνει περιστασιακά τηλεόραση (ένα επεισόδιο ER και δύο CSI) θα είναι οπωσδήποτε ενδιαφέρον το εγχείρημα που, μάλλον, ιντριγκάρει και τον ίδιο: Πώς δηλαδή θα καταφέρει να χωρέσει σε μισή ώρα ένα δράμα, πώς σε δυόμισι ώρες θα έχει πει πέντε ιστορίες ενώ οι ταινίες του βαίνουν αποφασιστικά στο τρίωρο. Εκτός βέβαια κι αν το «κλέψει» (εδώ θα στοιχημάτιζα) και το έκανε/κάνει ενιαία ιστορία. Ο πραγματικός Ρικ Ντάλτον, ο Ντι Κάπριο δηλαδή, δεν προβλέπεται να δηλώσει συμμετοχή στο σχέδιο.

Εάν η υπόθεση δεν καταχωρηθεί στο πλήθος των δουλειών που ο Ταραντίνο δεσμεύθηκε να πραγματώσει κι εγκατέλειψε, αναμένεται σφοδρό ενδιαφέρον από κανάλια και πλατφόρμες που, έτσι κι αλλιώς όμως, θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετά μιας και ο δημιουργός έχει προσδιορίσει τον ορίζοντα προεργασίας για το σενάριο στον ενάμισι χρόνο. Μέχρι τότε, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουμε αναφερθεί στο «επόμενο σχέδιο του Ταραντίνο» περί τις 250 ακόμα φορές.