Biopic για τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, με τον Ντένις Κουέιντ στον επώνυμο ρόλο

Η ταινία για την ζωή του 40ού Προέδρου των ΗΠΑ περιλαμβάνει ακόμα στην διανομή της την Πενέλοπι Αν Μίλερ στον ρόλο της Νάνσι Ρέιγκαν, και τους Γιον Βόιτ, Ρόμπερτ Ντάβι σε υποστηρικτικούς ρόλους.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Biopic για τον Ρόναλντ Ρέιγκαν, με τον Ντένις Κουέιντ στον επώνυμο ρόλο

Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ένας από τους κρισιμότερους προέδρους στην ιστορία των ΗΠΑ, που συνδύασε το όνομά του με οικονομική πολιτική που δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, τον «Πόλεμο των Άστρων» (όχι την ταινία) αλλά και την ανεπίσημη και επίσημη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, θα έχει την βιογραφική ταινία του.

Η ταινία ανήκει στην indie κατηγορία, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο στούντιο πίσω της. Ο Σον ΜακΝαμάρα («Soul Surfer») σκηνοθετεί, ενώ στο σενάριο είναι οι Χάουαρντ Κλάουσνερ και Τζόνας ΜαΚόρντ, που βασίζονται σε συγγράμματα του Πολ Κένγκορ. 

Το έργο, που γυρίζεται κάτω από το ραντάρ στην Οκλαχόμα, υιοθετεί την ματιά στη ζωή του Ρέιγκαν μέσα από το βλέμμα ενός μυθοπλαστικού πράκτορα της KGB, ο οποίος παρακολουθεί τον πάλαι ποτέ χολιγουντιανό σταρ και αντικομμουνιστή σταυροφόρο-πρόεδρο της Ένωσης των Ηθοποιών, να γίνεται ηγέτης της Δύσης, σε μια διαδρομή 30 και πλέον ετών.

Ο Ρόμπερτ Ντάβι, οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται ως κακό στο δεύτερο και τελευταίο Μποντ του Τίμοθι Ντάλτον, «License to Kill», ερμηνεύει τον Λεονίντ Μπρέζνιεφ, τον σκληροπυρηνικό ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης από το 1964 έως το 1982, ενώ ο Βόιτ, κατάλληλα, υποδύεται τον πράκτορα της KGB.

Στον ρόλο της Νάνσι, μιας ευχάριστη έκπληξη για τους λάτρεις της από τις αρχές του '90, η κυρία Καρλίτο, η Πενέλοπε Αν Μίλερ, που πρακτικά χάθηκε μετά την γερή είσοδό της σε εκείνη τη δεκαετία, υποδύεται την Νάνσι Ρέιγκαν, μια ηθοποιό του '50, που έγινε η δεύτερη και ισόβια σύζυγος του Προέδρου. Ίσως η γνωστότερη συνδρομή της συμπαθούς διαδρομής της ήταν η συμβολή της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, που είναι αμφίβολο αν θα έχει νευραλγικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας. 

Αναμένουμε.