Νέο τρέιλερ «Saint Maud»: Το υποβλητικό horror της A24 περιμένει ασφαλείς κινηματογραφικές αίθουσες

Από το οπλοστάσιο της A24 και με ρίζες φτιαγμένες από κλασικά φιλμ τρόμου, η ιστορία μιας νοσοκόμας ήρθε για να κάνει λίγο πιο «αμαρτωλό» το 2020 αλλά η πανδημία το οδηγεί από αναβολή σε αναβολή. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Νέο τρέιλερ «Saint Maud»: Το υποβλητικό horror της A24 περιμένει ασφαλείς κινηματογραφικές αίθουσες

Μια αποκλειστική νοσοκόμα δε φροντίζει μόνο τις φυσικές ανάγκες της πελάτισσάς της αλλά και τις μεταφυσικές. Συγκεκριμένα, έχει αποφασίσει πως θα σώσει την ψυχή της μέχρι που κρυμμένα μυστικά από το αμαρτωλό παρελθόν της κάνουν την αποστολή της αδύνατη.

Αυτή είναι η πολύ συνοπτική περιγραφή μιας μικρής σε κόστος ταινίας τρόμου που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο φεστιβάλ του Τορόντο και πήρε πολύ θετικές κριτικές. Το αποτέλεσμα των τελευταίων ήταν να την «αρπάξει» το στούντιο των ανεξάρτητων, η Α24, με σκοπό να την κυκλοφορήσει στους πρώτους μήνες του 2020, καθώς κάθε χρόνο φροντίζει να παρουσιάζει δυνατούς τίτλους από το χώρο του arthouse horror.

H Μόρφιντ Κλαρκ είναι η νοσοκόμα και η Τζένιφερ Ελ η ...αμαρτωλή ψυχή. Η σκηνοθεσία ανήκει στην Ρόουζ Γκλας που ήδη κρατά στην κατοχή ένα prestigious βραβείο για τη δουλειά της, την ειδική μνεία που πήρε στο περσινό φεστιβάλ του Λονδίνου από επιτροπή με πρόεδρο τον Ντάνι Μπόιλ. Η ταινία πλέον κλείνει χρόνο από την φεστιβαλική της πρεμιέρα με την A24 να μην θέλει να τη βγάλει απευθείας σε VOD θεωρώντας πως η ατμόσφαιρά της θα εκτιμηθεί πολύ από όσους πηγαίνουν σινεμά. Στην ίδια λογική είναι και η StudioCanal UK που θα κυκλοφορήσει σε αίθουσες της Αγγλίας την ταινία στις 9 Οκτωβρίου

Δείτε παρακάτω το νέο, τελικό τρέιλερ που κυκλοφόρησε.