Καν'το όπως ο... Μπέργκμαν! Τρέιλερ για το «Σκηνές από ένα Γάμο» με Τζέσικα Τσαστέιν και Όσκαρ Άιζακ

Η (ασυνήθιστη) περίπτωση ριμέικ της δημιουργίας του ανεξίτηλου Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο στο HBO.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Καν'το όπως ο... Μπέργκμαν! Τρέιλερ για το «Σκηνές από ένα Γάμο» με Τζέσικα Τσαστέιν και Όσκαρ Άιζακ

Τον Μπέργκμαν πολλοί εμίσησαν, την δημιουργική δόξα του ουδείς. Η επίδραση του Σουηδού στην διεθνή δραματουργία είναι ανυπολόγιστη, ωστόσο μια ευθεία μεταγραφή υλικού του - με την πειραγμένη περίπτωση της «Πηγής των Παρθένων» («Last House on the Left») σχεδόν εξαιρούμενη. - δεν έχει αποτολμηθεί. Καλώς. Τόσο η ποιότητα της γραφής, όσο και ο συσχετισμός της με τον τρόπο της παραγωγής, της διεύθυνσης των ηθοποιών και του σκανδιναβικού περιβάλλοντος, συνιστούν μια συνταγή πρακτικά αδύνατον να μεταγραφεί σε κουλτούρες ξένες προς την γενέτειρα.

Ωστόσο, οι φιλοι μας οι Αμερικανοί του HBO, με ανοιγμένη την όρεξη και από την «Ιστορία Γάμου» που παρουσίασε το Netflix, εκτιμούν πως οι «Σκηνές από Έναν Γάμο» δεν ενοχλήθηκαν επαρκώς και ετοιμάζουν ευθύ ριμέικ της μνημειακής τηλεοπτικής δημιουργίας των έξι επεισοδίων του 1973. Το αρχικό πλάνο είχε ως πρωταγωνιστές (και συμπαραγωγούς) τους Μισέλ Γουίλιαμς και Όσκαρ Άιζακ στην θέση των Λιβ Ούλμαν και Έρλαντ Γιόζεφσον, με τη σειρά να εξαμερικανίζει την προσέγγιση πάνω στα πρόβλήματα μιας γαμήλιας σχέσης σε κύκλο 10 ετών. Η σειρά θα εξετάσει «την αγάπη, το μίσος, τον πόθο, την μονογαμία, το γάμο και το διαζύγιο, μέσα από τον φακό ενός αμερικανικού ζευγαριού» - στο σήμερα, υποθέτει κανείς με ασφάλεια. 

Το νεότερο αφορά την αντικατάσταση της Γουίλιαμς καθώς λόγω υποχρεώσεών της σε άλλες παραγωγές δε θα μπορούσε να βρίσκεται στα γυρίσματα. Η ηθοποιός που θα τη διαδεχτεί είναι η Τζέσικα Τσαστέιν, η οποία θα ξαναβρεί τον Άιζακ λίγα χρονιά μετά από ένα εξαιρετικό φιλμ, το  «A Mosy Violent Year» του Τζέι Σι Τσέιντορ. 

Ο Χάγκαϊ Λέβι, συνδημιουργός του «The Affair», θα γράψει, θα σκηνοθετήσει και θα εκτελέσει (ελπίζοντας χωρίς να την βασανίσει πρώτα) την παραγωγή για το HBO. Οι δύο ηθοποιοί έχουν αποδείξει την ικανότητά τους σε συναισθηματικές εντάσεις και ελπίζει κανείς τόσο σε μια ακολουθία της μπεργκμανικής πεπατημένης (για ασφάλεια) όσο και έμπνευση στην αποκωδικοποίηση παραμέτρων της εποχής που απουσίαζαν 47 χρόνια πριν. Όχι ότι αγχωνόμαστε. Υπάρχει πάντα η σειρά καθώς και η συντετμημένη κινηματογραφική εκδοχή της.

Δείτε στην συνέχεια το τρέιλερ των νέων «Σκηνών από ένα Γάμο», που αναμένονται 12 Σεπτεμβρίου στο HBO.