Τρέιλερ για το «The Dig» με την Κάρι Μάλιγκαν, τον Ρέιφ Φάινς και την ιστορική ανασκαφή του Σάτον Χου

Βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Πρέστον, «The Dig», η παραγωγή του Netflix υπόσχεται δραματουργία περιωπής σε μια ιστορία που σφραγίζει την «αρχαιολογική» μελέτη της σύγχρονης Αγγλίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τρέιλερ για το «The Dig» με την Κάρι Μάλιγκαν, τον Ρέιφ Φάινς και την ιστορική ανασκαφή του Σάτον Χου

Το 1938 και το 1939 συνέβη μια απρόβλεπτη ανασκαφή στο Σάφολκ της Αγγλίας. Σε διακεκομένη διάρκεια μηνών και κατά την διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, ανοίχτηκαν τρεις «τάφοι», εκ των οποίων ένας ήταν το...ναυάγιο ενός πλοίου, στου οποίου τις κρύπτες βρέθηκαν ανεκτίμητοι θησαυροί.

Ο Τζον Πρέστον, συγγραφέας και πρώην τηλεοπτικός κριτικός της Sunday Telegraph, ήταν ανηψιός της Πέγκι Πίγκοτ, μιας γυναίκας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανασκαφή. Αν και ο Πρέστον δεν άκουσε την αφήγηση απ' ευθείας, στο βιβλίο του καταγράφει, μυθοπλαστική αδεία (συνόψισε τις ανασκαφές σε μία αντί δύο, ας πούμε), την ιστορία μιας σειράς ανθρώπων που σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με ευρήματα όχι μόνο υλικά πολύτιμα μα και κατά κάποιο τρόπο συμβολικά για τη ζωή τους, αλλά και την ιστορία της πατρίδας τους.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θα είναι το θέμα μιας παραγωγής του Netflix, που έρχεται τον Ιανουάριο και υπερηφανεύεται την επιστροφή της Κάρι Μάλιγκαν στο στοιχείο της (ρόλοι εποχής), την συνδρομή της (εξαιρετικής στην πρόσφατη  «Ρεβέκκα») Λίλι Τζέιμς και του Τζόνι Φλιν, αλλά και την αρχοντική παρουσία του Ρέιφ Φάινς, που άμα τη εμφανίσει του κάνει μια ταινία αξιοσημείωτη.

Το σκηνοθεσία υπογράφει ο Σάιμον Στόουν, από ένα διασκευασμένο σενάριο της Μόιρα Μπουφίνι. Η ταινία θα βγει σε επιλεγμένες αίθουσες στις 15 Ιανουαρίου, ενώ ξεκινά στο Netflix στις 29 του ίδιου μήνα.