Τελικά το εννοεί! Ο Νταγκ Λάιμαν θα είναι ο σκηνοθέτης της διαστημικής ταινίας του Τομ Κρουζ

Cruise in space. Το λογοπαίγνιο θα έπαιζε μια άλλη εποχή σαν διαφημιστικό τσιτάτο της ταινίας, που είναι πλέον επίσημα στα χαρτιά, με τον Λάιμαν να εργάζεται ήδη στο σενάριο και να είναι και στην παραγωγή μαζί με τον ηθοποιό.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Τελικά το εννοεί! Ο Νταγκ Λάιμαν θα είναι ο σκηνοθέτης της διαστημικής ταινίας του Τομ Κρουζ

Η βαρύτητα μπορεί να είναι τόσο επαναλαμβανόμενη κάποια στιγμή...

Σε μια νέα απόδειξη του ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι, ο Τομ Κρουζ, «παγιδευμένος» από τον κορονοϊό, τις αλλαγμένες ημερομηνίες του δεύτερου «Τop Gun» και την πρόσκαιρη αδυναμία γυρισμάτων του επόμενου «Mission Impossible» (που ήταν να ξεκινήσει φέτος γυρίσματα στο Καρναβάλι της Βενετίας), επανέρχεται σ' ένα 20ετές πλάνο, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, για μια ταινία εξ ολοκλήρου γυρισμένη στο Διάστημα!

Στις αρχές του 2000 ο Τζέιμς Κάμερον (άλλος αυτός!) είχε μια πρόσκληση από τους Ρώσσους στο Σογιούζ για ένα ντοκιμαντέρ. Είχε πλησιάσει τον Κρουζ με μια πρόταση για παράλληλη ταινία μυθοπλασίας λέγοντάς του πως χρειάζεται βέβαια πρώτα μια εκπαίδευση μηχανικού - την οποία «ασφαλώς» και ο Κρουζ έλυσε πάραυτα λέγοντας πως θα την ολοκλήρωνε αυτός.

Η ταινία δεν συνέβη, ο ιός παρέμεινε κοιμόμενος. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, βγαίνει στην επιφάνεια ότι ο Κρουζ είναι σε επαφή με τη NASA και τον ζάμπλουτο επιχειρηματία τεχνολογίας Έλον Μασκ (ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, της SpaceX - εταιρείας εξερεύνησης τεχνολογιών διαστήματος) για ένα σχέδιο περιπετειώδους μυθοπλασίας εκτυλισσόμενο στο Διάστημα!

Η οποία NASA, μέσω του πρώτου τη τάξει της πια, του Τζέιμς Μπράιντενστιν, δηλώνει: «Όλοι με ρωτούν για τον Κρουζ συνέχεια τώρα. Η απάντηση είναι ναι, θα θέλαμε πάρα πολύ ο Τομ να πετάξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και να κάνει μια ταινία εκεί. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να πραγματοποιηθεί. Θυμάμαι όταν ήμουν στο σχολείο και είδα το 'Top Gun'. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ήξερα ότι ήθελα να γίνω πιλότος. Ο στόχος σήμερα είναι παρόμοιος. Αν ο Τομ μπορεί και σήμερα να εμπνεύσει ένα παιδί, όπως τότε, να θέλει να γίνει ο επόμενος Έλον Μασκ, αυτό θέλουμε». «Ξυπνάμε ξανά το όνειρο του Διαστήματος!», πρόσθεσε ο Έλον Μασκ της Space X, από δίπλα. «Όποιος έχει μέσα του το πνεύμα της εξερεύνησης, αγαπά αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ».

Το έχουμε ξαναγράψει: Αν υπήρξε ποτέ ηθοποιός που να μοιάζει τόσο γεννημένος για τη ρωμαϊκή αρένα των χολιγουντιανών λεόντων και των αχόρταγων φιλοθεάμονων, είναι ο Τομ Κρουζ, ο άνθρωπος που από ιδιοσυγκρασίας «θα τρέχει» για μας. Μετά τα «Mission Impossible», όπου κάνει στ΄αλήθεια ότι κάνει ο 007 εφετζίδικα, σειρά έχει το Διάστημα - ποιος θυμάται τον «Moonraker»; Αναμένουμε με χαρά.