To «WandaVision» έρχεται 15 Ιανουαρίου και βάζει όλα τα sitcom της ζωής μας σε μια σειρά-όνειρο

Πολλά παράλληλα σύμπαντα, πραγματικότητα και φαντασία στο μπλέντερ, υπερήρωες που μεταμφιέζονται σε... υπερήρωες με φτηνά κοστούμια και πολλές άλλες απιθανότητες στο φιλόδοξο εγχείρημα του MCU που κάνει πρεμιέρα 15 Ιανουαρίου στο Disney+. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
To «WandaVision» έρχεται 15 Ιανουαρίου και βάζει όλα τα sitcom της ζωής μας σε μια σειρά-όνειρο

«Αν νομίζετε πως το logo είναι περίεργο, που να δείτε το σόου» έλεγε ο άνθρωπος πίσω από τον σχεδιασμό του MCU, Κέβιν Φιγκ, πέρυσι τον Ιούλιο όταν παρουσίαζε την τέταρτη φάση του γιγαντιαίου σύμπαντος της Marvel σε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Το «WandaVision», η προσωπική ιστορία των Vision και Scarlet Witch με τον πρώτο να κουβαλάει κι έναν θάνατο από το τέλος των «Avengers», θα πήγαινε απευθείας στην τηλεόραση, στο νεότευκτο Disney+. 

Tο πρώτο τρέιλερ της σειράς επισφραγίζει τη μοναδικότητα στο σχεδιασμό της, ένα σχεδόν υπαρξιακό θέαμα με το ζευγάρι των υπερηρώων να εμφανίζεται ως πρωταγωνιστικό δίδυμο σε ασπρόμαυρο sitcom της δεκαετίας του '50, των '80s και '90s. Συμβαίνουν όλα αυτά στο μυαλό του Vision; Βλέπουμε μαγικό ρεαλισμό τύπου «Pleasantville» ή περιμένουμε «Ολική Επαναφορά»; Η σειρά, που καθυστέρησε λόγω της πανδημίας, επωφελήθηκε της μεταφοράς ταινιών MCU και θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου του 2021, αν και οι πρώτες ανακοινώσεις είχαν αναφέρει την κυκλοφορία της μέσα στο '20. 

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: «Το "WandaVision" ανακατεύει το στυλ των κλασικών sitcoms με το MCU βάζοντας δύο υπερηρωικά πλάσματα, τη Γουάντα Μαξίμοφ (Ελίζαμπεθ Όλσεν) και τον Vision (Πολ Μπέτανι), να ζουν μια ιδανική ζωή στα προάστια μέχρι που υποπτεύονται πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται». Στο σόου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο Dr. Strange με τη Marvel να θέλει να συνδέσει αφηγηματικά τη σειρά με το «Doctor Strange in the Multiverse of Madness». Στο «WandaVision» θα συναντήσουμε επίσης την Μόνικα Ραμπό, κόρη της Μαρία Ραμπό που γνωρίσαμε στο «Captain Marvel», την οποία υποδύεται η Τεγιόνα Πάρις του «If Beale Street Could Talk».

Τρέιλερ και πόστερ παρακάτω, «υποσχόμενα» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε.