We Are One! Η διαδικτυακή φεστιβαλική γιορτή του κινηματογράφου ξεκινά την Παρασκευή

Μια συμπαραγωγή του YouTube και της Tribeca, όπως είχαμε γράψει ένα μήνα πριν, καλεί τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ σε μια ονειρική συνεύρεση 10 ημερών, που θα προβάλλεται ελεύθερα από τις 29 Μαΐου στο https://www.youtube.com/WeAreOne.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
We Are One! Η διαδικτυακή φεστιβαλική γιορτή του κινηματογράφου ξεκινά την Παρασκευή

To We Are One είναι το φεστιβάλ των φεστιβάλ, μια ιστορική ευκαιρία για την υφήλιο του σινεμά να συνευρεθεί παράλληλα, έστω και από την κοινωνική απόσταση της οικίας, και με «μετρήσιμο» τρόπο να αποδείξει την αγάπη της για την 7η τέχνη. Από τις 29 Μαΐου ως τις 7 Ιουνίου, 21 διεθνή φεστιβάλ θα στήσουν για μας ένα πρόγραμμα περισσότερων από 100 ταινιών. Μόνο ωφέλιμο θα είναι η παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα να δώσει ένα ηχηρό παρών.

Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Κάρλοβι Βάρι, Λοκάρνο και πολλοί ακόμη οργανισμοί σινεμά θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 διαδικτυακές καθώς και διαδικτυακές συνομιλίες με καλλιτέχνες όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα (πρωτοποριακή γιορτή και να έλειπε...), Στίβεν Σόντερμπεργκ, Μπονγκ Τζουν Χο, Κλερ Ντενί, Τζέιν Κάμπιον, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Σονγκ Κανγκ Χο. Περισσότερες από 35 χώρες θα εκπροσωπηθούν στην γιορτή.

Την μερίδα του λέοντος θα έχουν τα ντοκιμαντέρ και οι μικρού μήκους δουλειές (πάνω από 50 μυθοπλασίες και ντοκιμαντέρ στο μικρό μήκος θα «προβληθούν»). Ανάμεσα στον ποταμό έργων θα παίξουν και τα «Ricky Powell: The Individualist», για τον επώνυμο φωτογράφο, το βραβευμένο «Eeb Allay Ooo!» μια σάτιρα για το τιμημένο επάγγελμα του...μαϊμουδοδιώκτη στο Νέο Δελχί, το αναμενόμενο, για τους φίλους του αθλητισμού τουλάχιστον, «Iron Hammer» της Τζόαν Τσεν για την θρυλική βολεϊμπολίστρια Τζένι Λανγκ Πινγκ και μικρού μήκους των Αθηνά Τσαγγάρη, Μάτι Ντιοπ, Ελάιζα Χίτμαν, Αλίτσε Ρορβάχερ, Ντάστιν Γκάι Ντεφα.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη από ισραηλινά νεο-νουάρ («Losing Alice») και πολιτικά ντοκιμαντέρ («And She Could Be Next»), μέχρι το sci-fi «Alteration» με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ και τίτλους με συμμετέχοντες όπως ο Τζον Λέτζεντ, η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Λουπίτα Νιόνγκο.

Συντονιζόμαστε στο https://www.youtube.com/WeAreOne και από την Παρασκευή ξεκινάμε.