Καλή σεζόν! Η «Wonder Woman 1984» αναβάλλεται για...κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα

Έντονη φήμη, προαναγγελθείσα από την Παρασκευή, ήδη πραγματικότητα. Η Warner πήρε το μήνυμα του «Tenet» και βλέπει πως αν τα δυνατά χαρτιά είναι να γλυτώσουν το βούλιαγμα, τότε η αναμονή είναι η καλύτερη επιλογή.

Από τον Ηλία Δημόπουλο
Καλή σεζόν! Η «Wonder Woman 1984» αναβάλλεται για...κάποια στιγμή τα Χριστούγεννα

Η «Wonder Woman 1984», της Πάτι Τζένκινς έχει ήδη ένα ιστορικό αναβολών που ξεπερνά και την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν. Η αρχική της ημερομηνία ήταν η 13η Δεκεμβρίου του 2019. Μεταφέρθηκε στον Νοέμβριο του ίδιου έτους και μετά πήγε για τον Ιούνιο του 2020. Οι γνωστοί λόγοι την έσπρωξαν για τον Οκτώβριο και τώρα πάει για τα Χριστούγεννα. Καλά Χριστούγεννα, όμως. Διότι ακόμα και τώρα δεν δόθηκε επίσημη, σαφής ημερομηνία. Οπότε ο εισπρακτικός Παράδεισος - προκειμένου να μην γίνει Κόλαση - μπορεί να περιμένει. Είναι αρκετά πιθανό, μην πούμε λογικό, η ταινία να πάρει νέα άγουσα για αργότερα.

«Πρώτα και πάνω απ' όλα να πώ πόσο εγώ και η Γκαλ αγαπούμε τους αφοσιωμένους λάτρεις της Wonder Woman σε όλον τον κόσμο και πόσο η αναμονή σας μας κάνει να θέλουμε να μοιραστούμε την ταινία», λέει η Τζένκινς. «Γι΄αυτό και είναι σημαντικό να το κάνουμε στην μεγάλη οθόνη, όπου η εμπειρία διαχέεται συλλογικά και σε όλους μας. Ελπίζω ότι λίγη ακόμα υπομονή μπορεί να γίνει. Με τη νέα ημερομηνία στα Χριστούγεννα (σ.σ. η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, ακόμα) περιμένουμε πώς και πώς να κάνουμε διακοπές μαζί». 

Έτσι όπως είναι διαμορφωμένα τα πράγματα δεν ξέρει πια κανείς αν το παιχνίδι των ανακοινώσεων και των αναβολών δεν είναι περισσότερο ένας τρόπος να κρατήσεις ζωντανό το ενδιαφέρον και την αναμονή για το «προϊόν», παρά μια αντικειμενική πραγματικότητα. Η Warner έφαγε γερό χαστούκι με την έξοδο του «Tenet», καθώς Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες είναι ακόμα (και ίσως επ' αόριστον) έξω απ' το παιχνίδι και είναι πιθανότατο η «WW84» να είναι η εντελώς σπάνια περίπτωση blockbuster που καθυστερεί δύο ημερολογιακά χρόνια την έξοδό του. Αν όχι, δεν αποκλείεται να πάρει την θέση του «Dune» της 18ης Δεκεμβρίου, στέλνοντας αυτό στο 2021.

Πάντως λίγα χρήματα στον στοιχηματισμό ότι και τα δύο πάνε για την επόμενη χρονιά, δεν είναι κακή κίνηση....