Πρώτο πόστερ: Το «Blossoms Shanghai» του Γουόνγκ Καρ Γουάι ξεκίνησε γυρίσματα

Νέα ανθηρά! Το «Blossoms Shanghai», «πνευματικό» σίκουελ της «Ερωτικής Επιθυμίας» και του «2046», ξεκίνησε γυρίσματα και κυκλοφόρησε αφίσα.

Από τον Πάνο Γκένα
Πρώτο πόστερ: Το «Blossoms Shanghai» του Γουόνγκ Καρ Γουάι ξεκίνησε γυρίσματα

Η πανδημία του νέου κορονοϊού επηρέασε τα γυρίσματα των κινηματογραφικών παραγωγών διεθνώς. Μία από τις πολλές αναβολές ήταν κι εκείνη για τα γυρίσματα του «Blossoms Shnaghai» (προηγούμενος τίτλος «Blossoms»), της νέας ταινίας του Γουόνγκ Καρ Γουάι, πολυαναμενόμενης κινηματογραφικής επιστροφής ενός σκηνοθέτη που μας έχει λείψει (εφτά χρόνια έχουν περάσει από το «The Grandmaster») και που είχε ταλαιπωρηθεί με αλλεπάλληλες ακυρώσεις άλλων πρότζεκτ τελευταία (όπως τα «The Ferryman», «Tong Wars», «Gucci»).

Το Variety είχε δημοσιεύσει τον Μάιο πως η εταιρεία παραγωγής έχει νοικιάσει στούντιο για τους επόμενους 11 μήνες στην παραθαλάσσια επαρχία του Τσετσιάνγκ (Μάιος 2020 - Μάρτιος 2021), ενώ τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον Ιούλιο. Μένει να δούμε πόσο χρόνο θα πάρει όντως ο - περιβόητος για μακροχρόνια γυρίσματα -  σκηνοθέτης για να ολοκληρώσει την ταινία (η «Ερωτική Επιθυμία» χρειάστηκε 15 μήνες, το «2046» σχεδόν πέντε χρόνια και το «The Grandmaster» κυκλοφόρησε 15 χρόνια μετά την πρώτη σύλληψη του πρότζεκτ).

Το «Blossoms», άλλωστε, αποτελεί σχέδιο που είχε συνδέσει την παραγωγή του με το όνομα του Γουόνγκ Καρ Γουάι ήδη από το 2015 και το σενάριο δουλεύεται τα τελευταία πέντε χρόνια. «Θα είναι το τρίτο μέρος της "Ερωτικής Επιθυμίας" και το "2046"», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

Εμπνευσμένος από τη σειρά διηγημάτων του Τζιν Γιουτσένγκ με τίτλο «Blossoms» («Ανθοί»), ο Γουάι θα αφηγηθεί τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων στην πολύβουη Σαγκάη, ξεκινώντας από τις αρχές του '60, συνεχίζοντας με την Πολιτιστική Επανάσταση της Κίνας και φτάνοντας μέχρι σήμερα. Η πλοκή που περιλαμβάνει περισσότερους από 50 ήρωες θα επικεντρώνεται σε τρεις πολίτες της Σαγκάης, ενώ μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί και στο Σαν Φρανσίσκο. Συγκρίνοντας την παλιά με τη νεα ζωή της Σαγκάης, ο Γουάι θα κοιτάξει πίσω από τις ζωές των ηρώων του, δημιουργώντας ένα παζλ διαφορετικών συναισθηματικών κόσμων που πάλλεται μέσα σε μια απρόσωπη μεγαλούπολη.

«Η Σαγκάη είναι η πατρίδα μου και η χρονική περίοδος που περιγράφει το βιβλίο αποτελεί την περίοδο που πήγα στο Χονγκ Κονγκ όταν ήμουν 19 χρονών το 1963. Επέστρεψα στη Σαγκάη στις αρχές των '90s και αυτή είναι η ευκαιρία μου να καλύψω όλα όσα έχασα», είχε δηλώσει πριν χρόνια ο Καρ Γουάι όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η εμπλοκή του στο «Blossoms».

Το «Blossoms» θα διασκευαστεί παράλληλα και για μία online σειρά 30 επεισοδίων σε σκηνοθεσία του Γιαν Σεν («The First Half of My Life»), στην οποία ο Γουόνγκ θα κρατήσει το ρόλο του παραγωγού.

Η λέξη ανυπομονησία είναι σχήμα λιτότητας!