«Rifkin’s Festival»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν

Σαν φεστιβαλικό inception, το «Rifkin’s Festival» που γύρισε ο Γούντι Άλεν στην ισπανική πόλη και έχει ως θέμα μια σειρά ερωτικών παρεξηγήσεων κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο «σπίτι» του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
«Rifkin’s Festival»: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γούντι Άλεν

O Γούντι Άλεν έχει «τελειώσει» καλλιτεχνικά στις ΗΠΑ, κάτι που έγινε σαφές με την κατάληξη του «A Rainy Day in New York» όπως και με την υποδοχή της πρόσφατης αυτοβιογραφίας του (διαβάστε αναλυτικά τη γνώμη μας για το βιβλίο εδώ). H πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη ταινία του γυρίστηκε για λογαριασμό της Amazon και έμεινε περίπου ένα χρόνο ανεκμετάλλευτη από την εταιρία που δεν ήθελε να συνδυάζεται άλλο με το όνομα του σκηνοθέτη. Μετά τις αναμενόμενες ανταλλαγές αγωγών, η εταιρία επέστρεψε την ταινία στον σκηνοθέτη, δίνοντάς του το ελεύθερο να τη διανείμει όπως αυτός θέλει, με τον τελευταίο να την κυκλοφορεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη αλλά όχι στις ΗΠΑ. 

Ο Άλεν κινήθηκε αντίστοιχα για την επόμενη δουλειά την οποία προετοίμασε απρόσκοπα βρίσκοντας πρόθυμους παραγωγούς (τις Mediapro και Filmnation συγκεκριμένα) να τον χρηματοδοτήσουν. Έτσι βρέθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν για να γυρίσει το «Rifkin’s Festival», μια ταινία που παρακολουθεί κωμικές παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης. 

Στην ιστορία του ο Άλεν φέρνει ένα ζευγάρι αμερικανών που ταξιδεύουν στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και αφήνονται στη μαγεία της Ισπανίας αλλά και των ταινιών που βλέπουν εκεί. Κατά τη διαμονή τους θα μπλέξουν σε ερωτικές περιπέτειες, καθώς η γυναίκα ερωτεύεται έναν γάλλο σκηνοθέτη και ο άντρας μια όμορφη ντόπια. Λουί Γκαρέλ, Κριστόφ Βαλτζ, Έλενα Ανάγια και Σέρζι Λόπεζ συνθέτουν το ευρωπαϊκό καστ της ταινίας, με τον βετεράνο Γουάλας Σόουν και τη Τζίνα Γκέρσον να έρχονται εξ Αμερικής. 

Αναμενόμενα, από τη στιγμή που η πόλη στήριξε τον σκηνοθέτη, η ταινία  θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν σε μια σπάνια σύνδεση περιεχομένου με τον χώρο του φεστιβάλ. Η διοργάνωση είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αρνήσεις καλεσμένων λόγω της απόφασης αυτής, όμως μέτρησε το γεγονός ότι πιθανότατα οι αρνήσεις στη φετινή χρονιά είναι δεδομένες λόγω της πανδημίας. Για την ιστορία, ο Άλεν ανοίγει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το φεστιβάλ μετά το «Melinda & Melinda» το 2004. 

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ του «Rifkin's Festival» το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει Ελλάδα στις 24 Σεπτεμβρίου.