Η ταινία του Γούντι Άλεν για το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, θα ανοίξει το... Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Σαν φεστιβαλικό inception, το «Rifkin’s Festival» που γύρισε ο Γούντι Άλεν στην ισπανική πόλη και έχει ως θέμα μια σειρά ερωτικών παρεξηγήσεων κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της, θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο «σπίτι» του.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Η ταινία του Γούντι Άλεν για το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, θα ανοίξει το... Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

O Γούντι Άλεν έχει «τελειώσει» καλλιτεχνικά στις ΗΠΑ, κάτι που έγινε σαφές με την κατάληξη του «A Rainy Day in New York» όπως και με την υποδοχή της πρόσφατης αυτοβιογραφίας του. H πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη ταινίας του γυρίστηκε για λογαριασμό της Amazon και έμεινε περίπου ένα χρόνο ανεκμετάλλευτη από την εταιρία που δεν ήθελε να συνδυάζεται άλλο με το όνομα του σκηνοθέτη. Μετά τις αναμενόμενες ανταλλαγές αγωγών, η εταιρία επέστρεψε την ταινία στον σκηνοθέτη, δίνοντάς του το ελεύθερο να τη διανείμει όπως αυτός θέλει, με τον τελευταίο να την κυκλοφορεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη αλλά όχι στις ΗΠΑ. 

Ο Άλεν κινήθηκε αντίστοιχα για την επόμενη δουλειά την οποία προετοίμασε απρόσκοπα βρίσκοντας πρόθυμους παραγωγούς (τις Mediapro και Filmnation συγκεκριμένα) να τον χρηματοδοτήσουν. Έτσι βρέθηκε στο Σαν Σεμπαστιάν πέρυσι τέτοιο καιρό γυρνώντας το «Rifkin’s Festival», μια ταινία που παρακολουθεί κωμικές παρεξηγήσεις κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της πόλης. 

Στην ιστορία του ο Άλεν φέρνει ένα ζευγάρι αμερικανών που ταξιδεύουν στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και αφήνονται στη μαγεία της Ισπανίας αλλά και των ταινιών που βλέπουν εκεί. Κατά τη διαμονή τους θα μπλέξουν σε ερωτικές περιπέτειες, καθώς η γυναίκα ερωτεύεται έναν γάλλο σκηνοθέτη και ο άντρας μια όμορφη ντόπια. Λουί Γκαρέλ, Κριστόφ Βαλτζ, Έλενα Ανάγια και Σέρζι Λόπεζ συνθέτουν το ευρωπαϊκό καστ της ταινίας, με τον βετεράνο Γουάλας Σόουν και τη Τζίνα Γκέρσον να έρχονται εξ Αμερικής. 

Ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο, από τη στιγμή που η πόλη στήριξε τον σκηνοθέτη, αλλά χθες επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως η ταινία θα ανοίξει το φετινό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν σε μια σπάνια σύνδεση περιεχομένου με τον χώρο του φεστιβάλ. Η διοργάνωση είναι πιθανό να αντιμετωπίσει αρνήσεις καλεσμένων λόγω της απόφασης αυτής, όμως μέτρησε το γεγονός ότι πιθανότατα οι αρνήσεις στη φετινή χρονιά είναι δεδομένες λόγω της πανδημίας που κανείς δε ξέρει σε τι στάδιο θα βρίσκεται τους επόμενους μήνες. Για την ιστορία, ο Άλεν ανοίγει για δεύτερη φορά στην καριέρα του το φεστιβάλ μετά το «Melinda & Melinda» το 2004. 

Σύντομα θα έρθει και το τρέιλερ της ταινίας, ως τότε δείτε αυτό του «A Rainy Day in New York».

Νέα μετακίνηση του «Tenet», επόμενος σταθμός η 12η ΑυγούστουΤρέιλερ «Summer of 85»: Ο Φρανσουά Οζόν κάνει το δικό του «Call me by your Name»