Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ο νέος Διευθυντής στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ

Το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου ανακοίνωσε τον Γιώργο Αγγελόπουλο ως νέο Διευθυντή στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι ο νέος Διευθυντής στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του ΕΚΚ

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, απόφοιτος του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην σκηνοθεσία, μεταπτυχιακές σπουδές στο University of the Arts London, με αντικείμενο την δημιουργική γραφή σεναρίου και μέλος του έμψυχου δυναμικού του Ε.Κ.Κ. από το 2017 στην Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής, θα αναλάβει τα ηνία του τμήματος.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα κατόπιν τηλεδιάσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, χθες Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει γράψει και συν-γράψει τα σενάρια τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους από το 2012 έως σήμερα και έχει σκηνοθετήσει την μικρού μήκους «Χρυσόψαρο», ταινία που έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 60 διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο, έχει κερδίσει βραβεία και  τιμητικές διακρίσεις, ενώ το 2018 το BFI Flare, το μεγαλύτερο LGBTQ φεστιβάλ της Ευρώπης, είχε επιλέξει την ταινία στο πρόγραμμα #fivefilms4freedom.