Το κοινό της DC δικαιώνεται: Το «Justice League» του Ζακ Σνάιντερ θα προβληθεί στο HBO Max

Από ιντερνετικό αστείο, το #ReleasetheSnyderCut έγινε αίτημα μέχρι και των πρωταγωνιστών της ταινίας και θα παρουσιαστεί τελικά ολοκληρωμένο το 2021 από τη συνδρομητική πλατφόρμα της Warner. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Το κοινό της DC δικαιώνεται: Το «Justice League» του Ζακ Σνάιντερ θα προβληθεί στο HBO Max

Πρώτα μια μικρή ανακεφαλαίωση: Ο Ζακ Σνάιντερ μπήκε ανεπίσημα επικεφαλής της προσπάθειας ενός ευρύτερου σύμπαντος υπερηρώων της DC στον κινηματογράφο, ξεκίνησε με το «Man of Steel», δεν πτοήθηκε μετά  τις αρνητικές κριτικές του «Dawn of Justice», προχώρησε στην ανάπτυξη νέας ιστορίας που θα εξυπηρετούσε το όραμα που είχε για το «Justice League». Στο τέλος του 2016 ο σκηνοθέτης παρυσίασε στη Warner ένα rough cut της ταινίας παίρνοντας κυρίως αρνητικό feedback. Λίγο μετά ακολούθησε η αυτοκτονία της κόρης του και η ανάγκη του να αποχωρήσει προσωρινά από τη σκηνοθεσία με αποτέλεσμα η Warner να προσλάβει τον Τζος Γουίντον δίνοντάς του ευκαιρία για νέα γυρίσματα. Η ταινία βγήκε τελικά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις, άφησε μουδιασμένους τους περισσότερους και χωρίς να βγάλει το στούντιο χαμένο χρηματικά, έμεινε σε όλους ως μια χαμένη ευκαιρία - με αυτούς τους χαρακτήρες ευελπιστούσαν σε ρεκόρ εισπράξεων.

Από τότε το #ReleasetheSnyderCut έγινε καλτ φαινόμενο που στήριξαν μέχρι και οι πρωταγωνιστές του σύμπαντος, αυτό το rοugh cut δηλαδή που έκανε ο Σνάιντερ για την καθαρά δική του εκδοχή του «Justice League», καθώς το Ultimate cut του «Dawn of Justice» περιείχε μέσα σκηνές που δεν έβγαζαν νόημα, έγιναν όμως από τον σκηνοθέτη με σκοπό να εξυπηρετήσουν την επόμενη ταινία του. Το θέμα ήταν πως ακόμη και να είχε πειστεί το  στούντιο να το κυκλοφορήσει, χρειάζονταν χρήματα για επεξεργασία αφού ο Σνάιντερ δεν είχε ολοκληρώσει ακόμη την ταινία και αρκετές από τις σκηνές του είχαν μείνει στα σχέδια του production designer. 

Μετά από μια διετία...πρηξίματος όμως με το #ReleasetheSnyderCut η Warner είχε αντιληφθεί πως μόνο κέρδη θα είχε αν τελικά το κυκλοφορήσει. Και θα το κάνει, μέσω του HBO Max και θα το παρουσιάσει ως μίνι-σειρά ημίωρων επεισοδίων (6 λογικά, καθώς η διάρκειά του υπολογίζεται στο τρίωρο). Το στούντιο θα επενδύσει περίπου 30 εκ. δολάρια, στα οποία περιλαμβάνεται η επιστροφή όλου του cast για συμπληρωματικά γυρίσματα έτσι ώστε ο Σνάιντερ να παρουσιάστει ολοκληρωμένη πλέον την εκδοχή του. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν κάποια στιγμή το 2021 και φυσικά θα αποτελούν μια εντυπωσιακή βιτρίνα για την πλατφόρμα της Warner. 

To νέο αποκάλυψε ο ίδιος ο Σνάιντερ χθες το απόγευμα πολύ λακωνικά, «ρίχνοντας» σχεδόν το Twitter.