Τρέιλερ «Zappa»: Ο Άλεξ Γουίντερ παρουσιάζει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για μια μουσική ιδιοφυΐα

Από τα ντοκιμαντέρ που ατύχησαν μέσα στο 2020, καθώς ήταν προγραμματισμένο για το φεστιβάλ SXSW που ακυρώθηκε την άνοιξη, το «Zappa» ετοιμάζεται για τη VOD πρεμιέρα του στο τέλος του Νοέμβρη και αποκαλύπτει πόστερ και τρέιλερ. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη
Τρέιλερ «Zappa»: Ο Άλεξ Γουίντερ παρουσιάζει το απόλυτο ντοκιμαντέρ για μια μουσική ιδιοφυΐα

Το 2020 δεν έφερε μόνο αναβολές σε στουντιακές παραγωγές αλλά και σε πολλά μικρότερα φιλμ που σκόπευαν να ξεκινήσουν την πορεία τους σε κάποιο φεστιβάλ. Ένα από τα πολλά που δεν κατάφεραν τελικά να κάνουν φεστιβαλική πρεμιέρα ήταν το ντοκιμαντέρ «Zappa» για τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού μουσικού Φρανκ Ζάπα, το οποίο επιμελήθηκε ο ηθοποιός Άλεξ Γουίντερ («Bill & Ted Face the Music»). 

Ο προ-κορωνοϊού σχεδιασμός περιλάμβανε πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο, φιλικό προς τα μουσικά ντοκιμαντέρ, φεστιβάλ SXSW το οποίο όμως ήταν το πρώτο που αναβλήθηκε στο ξεκίνημα της πανδημίας, αφήνοντας πολλές ανεξάρτητες παραγωγές ξεκρέμαστες. Οι μήνες πέρασαν και το ντοκιμαντέρ ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε ένα special event στο τέλος του Νοέμβρη, ενώ αμέσως μετά θα κυκλοφορήσει σε πλατφόρμες στις 27 Νοεμβρίου. 

Ο Άλεξ Γουίντερ ανέφερε σχετικά με την υλοποίηση του ντοκιμαντέρ: «Μου φαινόταν απίθανο το ότι δεν υπήρχε ως τώρα ένα ντοκιμαντέρ με πλήρη πρόσβαση σε όσα άφησε πίσω του ο Φρανκ Ζάπα. Μαζί με τον παραγωγό Γκλεν Ζίπερ αποφασίσαμε να το κάνουμε και να πούμε μια ιστορία που δεν θα είναι απλά ένα μουσικό ντοκιμαντέρ ή μια συμβατική βιογραφία, αλλά ένα δραματικό έπος για έναν μεγάλο αμερικανό καλλιτέχνη και στοχαστή. Αυτότο όραμα έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της Γκέιλ Ζάπα που μας έδωσε απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία του Ζάπα. Μια μεγάλη συλλογή από ακυκλοφόρητη μουσική, ταινίες και άλλα ανολοκλήρωτα projects , συνεντεύξεις και ηχογραφήσεις συναυλιών που ήταν άγνωστες ως τώρα, καθώς και με μια σειρά συνεντεύξεων που έγιναν από εμάς με παλιούς συνεργάτες του, καταφέραμε να χτίσουμε μια φιλική και παράλληλα επική αφήγηση».

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ και την αφίσα.