Ατλάντικ Σίτι

Atlantic City

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1980
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λουί Μαλ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Τζον Γκουέαρ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σαράντον, Μισέλ Πικολί
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρίτσαρντ Τσιούπκα
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Μισέλ Λεγκράν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Ατλάντικ Σίτι

Οι Μπαρτ Λάνκαστερ και Σούζαν Σαράντον παραδίδουν δύο από τις καλύτερες ερμηνείες τους, ως αταίριαστοι εραστές κυνηγημένοι από τη Μαφία, το παρελθόν και το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον, και ο Λουί Μαλ υπογράφει τη δική του αντισυμβατική εκδοχή ενός γκανγκστερικού φιλμ, σε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα αριστουργήματα των '80s. Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε υποψηφιότητες για Οσκαρ.

Από τον Θανάση Πατσαβό

Ένας γερασμένος μικροαπατεώνας που ζει με τις ψευδαισθήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος βρίσκει ξαφνικά την ευκαιρία να επανακτήσει τον αυτοσεβασμό του όταν ανακατεύεται σε μια κομπίνα κλεμμένων ναρκωτικών και ερωτεύεται μια νεότερή του γυναίκα, που με τη σειρά της ονειρεύεται να γίνει κρουπιέρισσα στο Μόντε Κάρλο.

Στην καλύτερη από τις αμερικανικές ταινίες του, ο Λουί Μαλ παραδίδει τη δική του, ολότελα αντισυμβατική εκδοχή ενός γκανγκστερικού θρίλερ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα την αποκαθήλωση του αμερικανικού ονείρου με την οξυδερκή ματιά ενός εξωτερικού παρατηρητή. Με ατμοσφαιρικό φόντο μια παρηκμασμένη πόλη-φάντασμα, ένα πάλαι ποτέ τουριστικό θέρετρο που πασχίζει να ορθοποδήσει μέσα από εργοτάξια και καζίνο, ο Μπαρτ Λάνκαστερ και η Σούζαν Σαράντον παραδίδουν δύο από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας τους, στους ρόλους των αταίριαστων εραστών που βρίσκονται κυνηγημένοι από τη Μαφία, το παρελθόν και το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον. Κάτοχος του Χρυσού Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας και υποψήφια για πέντε Όσκαρ, η ταινία μπορεί να μην απέσπασε τελικά κανένα, παραμένει όμως ένα από τα καλύτερα κρυμμένα αριστουργήματα της δεκαετίας του ’80.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Ατλάντικ Σίτι
  • Ατλάντικ Σίτι