Γάτα στον Τοίχο

Cat in the Wall

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μ. Βρετανία/Γαλλία/Βουλγαρία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μίνα Μίλεβα, Βεσέλα Καζάκοβα
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Μίνα Μίλεβα, Βεσέλα Καζάκοβα
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιρίνα Ατανάσοβα, Άνγκελ Γκένοφ, Ορλίν Ασένοφ, Γκίλντα Βογκ, Τζον-Τζο Ινκπέν, Σίνβε Νβόκολο
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ντίμιταρ Κόστοφ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Άντι Κόουτον
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 92'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Cinobo
    Γάτα στον Τοίχο

Μια αληθινή ιστορία για το πώς μια γάτα, κολλημένη στον τοίχο, μπορεί να αλλάξει, ή και να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την μονότονη ζωή φιλόδοξων μεταναστών, μικροαπατεώνων και ευγενών υπέρμαχων του Brexit, που βρέθηκαν να ζουν σε μια πολυκατοικία, στο Λονδίνο.

Κάπου μεταξύ κωμωδίας και δράματος, τοποθετημένο στο βορειοανατολικό Λονδίνο, σε μια περιοχή διχασμένη σε κοινωνικά και οικονομικά τμήματα που απειλείται από τον εξευγενισμό των παλιών ηθών. Η Ιρίνα, μια γυναίκα από την Βουλγαρία, ζει σε μια πολυκατοικία με τον μικρό της γιο και τον αδερφό της, όπου το ασανσέρ λειτουργεί ως τουαλέτα, οι γείτονες διαρκώς φωνάζουν και μια ανακαίνιση -που κανείς φαίνεται να μην θέλει- πρέπει να ακριβοπληρωθεί. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια γάτα που θα βρεθεί ξαφνικά στις ζωές τους, θα στριμωχτεί μέσα στον τοίχο και θα πυροδοτήσει μία σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με τα πραγματικά τους προβλήματα.

Κριτικάροντας το πώς είναι δομημένη μια κοινωνία και με διάθεση να αυτοσαρκαστεί με τις καθημερινές χαρές της ζωής, η «Γάτα στον Τοίχο» έχει τα υλικά ενός ντοκιμαντέρ στη συσκευασία ενός ζεστού, στην καρδιά, φιλμ. Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ του Λοκάρνο και του Σεράγεβο Βραβείο FIPRESCI στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρσοβίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Γάτα στον Τοίχο
  • Γάτα στον Τοίχο