Μια Νύχτα Μαγική

Chambre 212

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κριστόφ Ονορέ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Κριστόφ Ονορέ
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κιάρα Μαστρογιάνι, Μπεντζαμίν Μπιολέ, Βενσάν Λακόστ, Κάρολ Μπουκέ, Καμίλ Κοτέν,
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρεμί Σεβρέν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: One From the Heart
    Μια Νύχτα Μαγική

Οι σκηνές από ένα γάμο του Κριστόφ Ονορέ είναι μια ρομαντικών διαθέσεων ανασκοπηση των συμβιβασμών μιας μακροχρόνιας σχέσης, που αναλώνεται στη φλυαρία χάνοντας μέρος από τη μαγεία που υπόσχεται.

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Σε ένα ήσυχο φαινομενικά βράδυ στο σπίτι ενός ζευγαριού, ο σύζυγος ανακαλύπτει μέσα από μια σειρά μηνυμάτων πως η σύντροφός του τον απατά. Μετά από έναν έντονο διάλογο, η τελευταία φεύγει από το σπίτι και πηγαίνει ακριβώς απέναντι, στο δωμάτιο 212 ενός ξενοδοχείου από το οποίο έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί στον χωροχρόνο και να παρακολουθήσει σημαδιακές στιγμές από τις ζωές και τον δύο που τους οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

Ο Κριστόφ Ονορε (H Μητέρα μου, Τα Τραγούδια της Αγάπης) ξανασυνεργάζεται μετά από ένα διάλειμμα λίγων ετών με την Κιάρα Μαστρογιάνι, πλαισιώνοντάς την με τον Μπενζαμέν Μπιολέ με τον οποίο υπήρξαν παντρεμένοι στο παρελθόν, ευελπιστώντας σε ειλικρινείς ερμηνείες που θα εξηγούν ουσιωδώς την αποτυχία αυτού του κοινού ταξιδιού. Όσο οι δυο πρωταγωνιστές το καταφέρνουν, το σενάριο αναλώνεται από νωρίς στη φλυαρία, παρά την ώθηση του μαγικού ρεαλισμού που εμπεριέχει και τα μικρά τεχνάσματα που τοποθετεί ο σκηνοθέτης (το σινεμά για παράδειγμα κάτω από το σπίτι το ανάγει σε μια ουτοπία). Η ιστορία της μαγικής αυτής βραδιάς γίνεται κατά βάση μια ιστορία επαναλαμβανόμενων και ανοικονόμητων διαλόγων για την πραγματικότητα, τα όνειρα και τα what if της κάθε ζωής, που ολοκληρώνονται με το ξημέρωμα χωρίς σαφή συμπεράσματα για το αν αυτή η ενδοσκόπηση θα αλλάξει ριζικά τις ζωές των ηρώων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μια Νύχτα Μαγική
  • Μια Νύχτα Μαγική