Το Κλουβί με τις Τρελές

La cage aux folles

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1978
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γαλλία, Ιταλία
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Εντουάρ Μολιναρό
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Φρανσίς Βεμπέρ, Εντουάρ Μολιναρό, Μαρτσέλο Ντανόν, Ζαν Πουαρέ
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ούγκο Τονιάτσι, Μισέλ Σερό, Ρεμί Λοράν, Κλερ Μοριέ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Αρμάντο Νανούτσι
  ΜΟΥΣΙΚΗ: Ένιο Μορικόνε
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97'
  ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
  <ARTICLE TITLE/>

Η Summer Classics περήφανα παρουσιάζει την επανέκδοση της ξεκαρδιστικής κωμωδίας και ταυτόχρονα μιας ταινίας σύμβολο της gay κουλτούρας. Από 30 Ιουλίου 2020 Το Κλουβί με τις Τρελές (La Cage aux Folles- 1978) έρχεται στα Θερινά Σινεμά με πλήρως αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

Πρόκειται για τη κλασική πλέον γαλλο-ιταλική κωμωδία σε σκηνοθεσία Εντουάρ Μολιναρό με τους ανεπανάληπτους Ούγκο Τονιάτσι και Μισέλ Σερό και την υπέροχη μουσική του Έννιο Μορικόνε.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: σκηνοθεσίας, σεναρίου και κοστουμιών, και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, ενώ με το λανσάρισμά της στην Αμερική έγινε η πιο εμπορική ξενόγλωσση ταινία όλων των εποχών.

Προκαλώντας τα συντηρητικά ήθη μέχρι τις μέρες μας, η ταινία συνέβαλε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, στο outing και την «κάθαρση» της ομοφυλόφιλης οικογένειας εμπνέοντας στη συνέχεια σκηνοθέτες όπως ο Πέδρο Αλβοδόβαρ, αλλά και πολλούς άλλους, και ανοίγοντας τον δρόμο για το καθιέρωση του Queer Cinema στο ευρύ κοινό.

Εκτός από εκπληκτική κωμωδία η ταινία αντιμετωπίζει με θάρρος βαθιά πολιτικά ζητήματα όπως το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, η τεκνοθεσία και η ομόφυλη γονεϊκότητα κ.α. και αναμετριέται με απίστευτο χιούμορ και αυτοσαρκασμό με τα παραδοσιακά στερεότυπα. 

Σύνοψη

Ο Renato (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ La Cage aux Folles στο  Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Albin (Μισέλ Σερό) ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ. Όταν ο γιος του ζευγαριού Laurent ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να  παραστήσουν το straight ζευγάρι (ο Τονιάτσι τον αρρενωπό σύζυγο και ο Σερό την τρυφερή μαμά) ώστε να βοηθήσουν τον Laurent να επιτύχει τον σκοπό του. Έτσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Το Κλουβί με τις Τρελές
 • Το Κλουβί με τις Τρελές