Γυναικεία Υπόθεση

Military Wives

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
  ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ην. Βασίλειο
  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πίτερ Κατανίο
  ΣΕΝΑΡΙΟ: Ροζάν Φλιν, Ρέιτσελ Τάναρντ
  ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σάρον Χόργκαν, Έμα Λόουντς, Λάρα Ρόσι, Έιμι Τζέιμς Κέλι, Τζέισον Φλέμινγκ
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χούμπερτ Τακζανόφσκι
  ΜΟΥΣΙΚΗ: Λορν Μπάλφε
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112'
  ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos
  <ARTICLE TITLE/>

Άνδρες πολεμούν και γυναίκες τραγουδούν σε σενάριο βγαλμένο από το παρελθόν που διασώζεται χάρη στην ποιότητα των πρωταγωνιστριών και την χαρακτηριστική ευκολία των βρετανών να συμπεριλαμβάνουν το χιούμορ σε ιστορίες κοινωνικού αποκλεισμού. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Στη γνωστότερη ταινία της καριέρας του, το «Άνδρες με τα Όλα τους», ο Πίτερ Κατανέο έβαζε τον εαυτό του στα ονόματα των βρετανών που με χαρακτηριστική ευκολία μπορούσαν να βγάλουν στην επιφάνεια θέματα κοινωνικού αποκλεισμού ακόμη υπό τη μορφή της κωμωδίας. Η feelgood διάθεση υπάρχει και εδώ, αν και πλέον ο ίδιος βγάζει λιγότερους λαγούς από το καπέλο του, όπως και η αίσθηση του αποκλεισμου, ηθελημένου αυτή τη φορά καθώς πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες και σύζυγοι που ζουν σε μια στρατιωτική βάση ενώ οι σύντροφοί τους βρίσκονται στο Αφγανιστάν. 

«Δεν μπορούμε να είμαστε εναντίον του πολέμου, τον παντρευτήκαμε» λέει κάποια στιγμή η ηρωίδα της Κρίστιν Σκοτ Τόμας, μια σύζυγος συνταγματάρχη που αντιλαμβάνεται την ύπαρξή της ως ηγέτιδα αντίστοιχα των υπόλοιπων γυναικών που οφείλουν να μπλέκονται σε δραστηριότητες, όχι για το καλό της πατρίδας αλλά για να ξεχνούν αυτό που παντρεύτηκαν. Στην προκειμένη υπάρχει μια χορωδία χωρίς κίνητρο που σταδιακά βρίσκεται και μπορεί να οδηγήσει τα μέλη της ως το Λονδίνο και το Άλμπερτ Χολ και παράλληλα να λειτουργήσει ως οδηγός διαχείρισης συναισθημάτων για καταστάσεις όπως η απώλεια. Υπάρχει μια αναχρονιστική αύρα σε όλα αυτά (οι άνδρες στον πόλεμο, οι γυναίκες στις δραστηριότητες), που κρύβεται επιμελώς από την αμεσότητα των ερμηνειών και το χιούμορ. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 • Γυναικεία Υπόθεση
 • Γυναικεία Υπόθεση