Μαθήματα Περσικών

Persian Lessons

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ρωσία, Γερμανία, Λευκορωσία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαντίμ Πέρελμαν
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Ίλια Ζοφίν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ναουέλ Πέρεθ Μπισκαγιάρντ, Λαρς Έιντινγκερ, Τζόνας Νέϊ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Βλάντισλαβ Όπελγιαντς
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Ευγκένι Γκαλπερίν, Σάσα Γκαλπερίν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 127'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Spentzos Films
    Μαθήματα Περσικών

Με συμμετοχή στο φεστιβάλ Βερολίνου, τα «Μαθήματα Περσικών» του Βαντίμ Πέρελμαν, αρκετά χρόνια μετά το ντεμπούτο του στο «Το Σπίτι από Άμμο και Ομίχλη», αφηγείται την βασισμένη στο αφήγημα του Βόλφγκαν Κολχαάσε, ιστορία ενός Εβραίου που θα παλέψει για την ίδια του την ζωή, αλλάζοντας ταυτότητα. 

1942 στην υπό Κατοχή Γαλλία. Ο Ζιλ συλλαμβάνεται από τα SS μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Γερμανία. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν ορκίζεται στους φύλακες ότι δεν είναι Εβραίος αλλά Πέρσης. Αυτό το ψέμα τον σώζει προς στιγμήν αλλά ο Ζιλ αναλαμβάνει μία αποστολή που θα του χαρίσει την ζωή ή θα τον στείλει απευθείας στον τάφο: να διδάξει Φαρσί στον Διοικητή του Στρατοπέδου, τον Κοχ, ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Ιράν όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Χάρις σε ένα ευφυές τέχνασμα ο Ζιλ κατορθώνει να επιβιώσει επινοώντας λέξεις στα «Φαρσί» που καθημερινά διδάσκει στον Κοχ. Η ξεχωριστή σχέση των δύο αντρών πυροδοτεί την ζήλεια άλλων αιχμαλώτων αλλά και των στρατιωτών. Καθώς οι μέρες περνούν οι υποψίες ότι δεν είναι στ’ αλήθεια Πέρσης μεγαλώνουν και ο Ζιλ καταλαβαίνει ότι το μυστικό του δεν θα μείνει κρυφό για πολύ ακόμα.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Μαθήματα Περσικών
  • Μαθήματα Περσικών