SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

SAS:Red Notice

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2021
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ηνωμένο Βασίλειο
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάγκνους Μάρτενς
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Λόρενς Μάλκιν
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Σαμ Χιούαν, Ρούμπι Ρόουζ, Άντι Σέρκις
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νικ Ρέμι Μάθιους
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Μπέντζι Μέρισον
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Odeon
    SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός

Ένας αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων γίνεται η μοναδική ελπίδα σωτηρίας των επιβατών ενός τρένου, όταν ένας μικρός στρατός από καλά εκπαιδευμένους εγκληματίες το καταλαμβάνει και τους κρατά σε καθεστώς ομηρίας, απαιτώντας λύτρα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Τομ Μπάκιγχαμ, ένας πράκτορας Ειδικών Δυνάμεων σε διαθεσιμότητα, πηγαίνει την Δρ. Σόφι Χαρτ από το Λονδίνο στο Παρίσι για να της κάνει πρόταση γάμου. Όταν το τρένο βρίσκεται στη Σήραγγα της Μάγχης, μια ομάδα βαριά οπλισμένων μισθοφόρων της οποίας ηγείται η Γκρέις Λιούιζ, παίρνει τον έλεγχο του τρένου και κρατάει τους επιβάτες αιχμάλωτους. Η Γκρέις απειλεί να τινάξει την σήραγγα και να κηρύσσει οικονομικό πόλεμο στην κυβέρνηση που έχει τα δικά της μυστικά να προστατέψει. Άοπλος και χωρίς επικοινωνία με την αντι-τρομοκρατική ομάδα, ο Τομ είναι η μοναδική ελπίδα της Σόφι και των επιβατών να επιβιώσουν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μάγκνους Μάρτενς, ο σκηνοθέτης της ταινίας, συνεργαζόταν με κάποιον πράκτορα. Αλλά η περίπτωση του Άντι ήταν διαφορετική. Το 2011 διεγνώσθη με λειτουργική ψυχοπάθεια, ύστερα από πειράματα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα αποτελέσματα τον βοήθησαν να κατανοήσει ο, τι γνώριζε για εκείνον διαισθητικά. Το θάρρος του, την αυτοπεποίθηση, την ικανότητά του να διατηρεί την ψυχραιμία του στο πεδίο της μάχης.

O Μάγκνους και ο Άντι έπρεπε να απαντήσουν στο δύσκολο ερώτημα σχετικά με το τι κάνει τη συγκεκριμένη ταινία ξεχωριστή. Από τη μια, το κοινό ξέρει τι πάει να δει, από την άλλη αυτό δεν είναι αρκετό. Ήδη έχουμε δει το «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» σε κτίριο, σε αεροπλάνο, σε πλοίο, ακόμα και σε τρένο. Πώς θα μπορούσε αυτή η ταινία να ξεπεράσει τα στάνταρ μιας τυπικής ταινίας δράσης;

Η απάντηση που έδωσαν οι δύο συνεργάτες είναι οι χαρακτήρες. Η ιδιαιτερότητα της ταινίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, εντοπίζεται στην ψυχοπάθεια του Τομ, χαρακτηριστικό που μοιράζεται με την Γκρέις και τον πατέρα της, τον Λιούις. Επομένως, όλοι οι χαρακτήρες προσεγγίσθηκαν υπό το φίλτρο της ψυχοπάθειας ή της απουσίας αυτής.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός
  • SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός