Η Παρθένος του Αυγούστου

La Virgen De Agosto

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2019
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισπανία
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χονάς Τρουέμπα
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Χονάς Τρουέμπα, Ιτσάσο Αράνα
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ιτσάσο Αράνα, Βίτο Σαντζ, Ιζαμπέλ Στοφέλ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σαντιάγκο Ρακάι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125'
    ΔΙΑΝΟΜΗ: ΝΕΟ Films
    Η Παρθένος του Αυγούστου

Στην παράδοση της αποτύπωσης του θέρους από τον Ρομέρ, ο Χονάς Τρουέμπα παραδίδει μια μικρή ωδή στην άδεια καλοκαιρινή Μαδρίτη με όχημα μια γυναίκα που αναζητά τη φυσική και μεταφυσική επανεκκίνηση της ζωής της. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Γιος του γνωστού σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα, ο Χονάς αναμενόμενα μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το σινεμά κυριαρχούσε και όπως συχνά συμβαίνει με αντίστοιχες περιπτώσεις, ο δικός του δρόμος πίσω από την κάμερα φανερώνει έναν μεγάλο όγκο αναφορών που προέκυψαν μέσω της κινηματογραφικής παιδείας. Δεν είναι πάντα θετικό αυτό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα λόγια και οι εικόνες από το παρέλθον επισκιάζουν μια νέα φωνή που δείχνει ότι έχει τις γνώσεις, όχι όμως και την προσωπικότητα να τις μεταχειριστεί.

Στην «Παρθένο του Αυγούστου» ο μικρός Τρουέμπα το καταφέρνει χάρη σε ένα σενάριο που έγραψε μαζί με την πρωταγωνίστριά του, Ιτσάσο Αράνα, μια πολύ ήρεμη και μπερδεμένη φιγούρα που αποφασίζει να περάσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στο κέντρο της Μαδρίτης, αδιαφορώντας για το ότι εκείνη την περίοδο όλο το κέντρο αναζητεί λίγη ηρεμία σε μακρινές παραλίες. Θυμίζοντας αρκετά τις καλοκαιρινές ταινίες του Ερίκ Ρομέρ, καθώς και πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές, η πρωταγωνίστρια περιφέρεται στην πόλη ανακαλύπτοντας μικρά μυστικά της, είναι όμως εμφανές πως πασχίζει να ανακαλύψει έναν νέο εαυτό. Ο συγκεκριμένος Αύγουστος μοιάζει για την ίδια με σημείο επανεκκίνησης, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα της ταινίας δεν αποκαλύπτει στοιχεία από το παρελθόν της, επιλογή που δίνει και στον θεατή την ευκαιρία να την παρατηρήσει με μεγαλύτερη ευχέρεια και να δημιουργήσει δικές του εκδοχές για τον χαρακτήρα της. 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Η Παρθένος του Αυγούστου
  • Η Παρθένος του Αυγούστου